Ako postoji filmsko veče koje sve glumačke zvezde s nestrpljenjem kao i mi iščekuju, onda je to definitivno dodela filmskih nagrada Američke filmske akademije, čuveni Oscar!

Najglamuroznija noć u godini opet je okupila sam creme de la creme iz sedme umetnosti. Dok je na "bini" trijumfovao film "Birdman" u režiji meksičkog režisera Alejandra Gonzaleza Inarritua, osvojivši zlatni kipić za Najbolji film i Najbolju režiju, na crvenom tepihu je briljirala plejada iskusnih trendseterrki iz sveta filma.

Za razliku od prethodnih kada je naglasak bio na glamuroznim, raskošnim i svetlucavim kreacijama, ove godine većina dama se opredelila za jednostavne, uzane haljine, mahom u beličastim, krem varijantama, s tek ponekim izuzetkom ekstravagancije i boje (Scarlett Johannson, Rosamund Pike i Dakota Johnson).

Prošlogodišnja kraljica crvenog tepiha, mlada glumačka zvezda Lupita Nyong'o koja je 2014. kupila sve Pradinom plavom haljinom, ovoga puta je na crveni tepih zakoračila u elegantnoj, krembeloj haljini (Calvin Klein) neobične teksture (nalik pamučnim biserima) s akcentom na otvorenim leđima, dok su njene koleginice Rosamund Pike (čipkana Givenchy) i Dakota Johnson (svilena kreacija Saint Laurenta) ukrale show blistajući u seksepilnim crvenim haljinama koje su mamile uzdahe zvanica i novinarskih ekipa.

Ako je suditi prema oceni modnih kritičara i prisutnih najlepši je bio trio: Emma Stone (Elie Saab), Sienna Miller (Oscar de la Renta) i Naomi Watts (Armani Prive) dok su Nicole Kidman i Kerry Washington najviše razočarale svojim jednoličnim, neuverljivim izdanjima.   

Pogledajte u galeriji 18 najbolje obučenih dama sa ovogodišnje dodele Oscara >>>

Najglamuroznije veče u godini je iza nas... ko je briljirao na crvenom tepihu?