Usred pomame za romantikom i viktorijanskom estetikom ove sezone izdvaja se jedan komad kao nešto što morate imati ili ćete umreti od nesreće što ga svi imaju, a vi ne. Kako bi bilo fantastično da ste korak ispred svih i da taj komad već posedujete. Savet – pregledajte dobro u svoje garderobere i vidite imate li među njima bluzu jer je ona sve što vam treba kako biste bile dobro obučene ove jeseni.

Ali, pre nego što oduševljeno uzviknete: „Imam je“, da napravimo razliku između nje i košulje, kako ne bi došlo do zabune. Bluza je veoma ženstvena, od lakih materijala (ne pamuka), sa okruglim okovratnicima na vezivanje ili sa visokim kragnama, a rukavi su na krajevima prikupljeni i često imaju dodatak u vidu čipke ili karnera.

Gledajući revije možete videti da je vaš novi omiljeni komad veoma raznovrstan: i romantičan i pomalo uštogljen i veoma vintage pa ga možete nositi kao da ste rok zvezda, engleska aristokratija ili veoma zanimljiva „viktorijanska“ žena. Predvodnik na pistama bio je Alesandro Michel  za Gucci. Njegova revolucionarna kolekcija rodno stopljenih modela obilovala je svilenim bluzama sa velikim mašnama (na ženskim i muškim modelima) koje su istog trenutka postale najtraženiji komad sezone.  

Posle toga i nakon što su bluze išetale i na Bottega Veneta, Altuzarra, Chloé,  Alberta Ferretti i Emilio Pucci revijama prvi redovi već se u sebi preslišavaju imaju li kod kuće bar jednu koju mogu nositi za street style fotografije. A prvi redovi znaju šta je dobro!

Savršena stvar koja vas mami jeste to što bluzu možete nositi na milion načina: jednostavno uz pantalone ili suknju, kombinujući je uz teške materijale, u slojevima (ispod haljine, ili preko rolke). I jedna stvar za kraj: budite sigurni da ćete se razlikovati od svakoga kada je obučete. 

Tekst: Nenad Janjatović 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Upoznajte komad – heroja za sezonu 2015/16. bez kojeg nećete želeti da dočekate jesen!