Film „Moonlight“ (Mesečina) reditelja Barry Jenkinsa osvojio je rano jutros u Los Anđelesu Oskara za najbolji film. U jednom od najneprijatnijih trenutaka u istoriji Oskara, Faye Dunaway i Warren Beatty su proglasili pogrešnog dobitnika. Njima je neko predao pogrešnu kovertu u kojoj je bila kartica sa napisom “La La Land”, preostala od proglašenja dobitnice nagrade za najbolju žensku ulogu.

Oskara za najbolju glumicu dobila je Emma Stone za ulogu u mjuziklu „La La Land“, dok je Oskara za najboljeg glumca dobio Casey Affleck za ulogu u ostvarenju „Manchester by the Sea“.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Damien Chezelle, čiji je mjuzikl „La La Land“ kao veliki favorit sa 14 nominacija, dobio šest Oskara, među kojima i za originalnu pesmu, scenografiju i fotografiju. Oskara za najbolji strani film dobio je „Salesman“ iranskog reditelja Asgara Farhadija koji je bojkotovao 89. dodelu Oskara zbog politike američkog predsednika Donalda Trumpa prema imigrantima.

Nas je naravno pored dodeljenih Oskara najviše zanimao crveni tepih koji nije ispunio očekivanja jer ako nas pitate mi ni kod jedne kreacije nismo ispustili "wow" uzdah. Među najbolje odevenim po kritičarima bile su Emma Stone u Givenchyju, Nicole Kidman u Armani Priveu i Jessica Biel u Kaufman Francu, dok su kao promašaj okarakterisane Scarlett Johansson u Azzedine Alaiji, Halle Berry u Atelier Versaceu, Charlize Theron u Gucciju i Salma Hayek u Alexander McQueen. 

Pogledajte u galeriji naših top 12 >>>

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Ovogodišnju dodelu prestižnih filsmiih nagrada obeležio je fijasko na samom kraju večeri kada je greškom za Najbolji film proglašen "La La Land" umesto "Moonlight".