Za mnoge je žuta jedna od najlepših boja. Ova topla boja, između ostalog, simbolizuje nadu, sreću, optimizam i pozitnu energiju. Istraživanja su pokazala da stimuliše nervni sistem, aktivira memoriju i podstiče komunikaciju. U kontekstu mode, dugo se smatralo da je jedna od najriskantnijih boja. Bez razloga, ako pitate modne znalce, jer žuta pristaje svakoj puti.

Dokazale su to i mnoge poznate dame koje su za svečane prilike poput dodela nagrada, premijera ili gala večeri birale outfite upravo u žutoj boji.

Tako dodela Oscara ne prolazi bez barem jedne žute toalete koja u kontrastu s crvenim tepihom postaje maksimalno upečatljiva.

Poslednjih sezona žutu boju redovno viđamo i na modnim pistama. Modne kuće lansirale su niz žutih odevnih komada i dodataka, a nijansama nema kraja.

Od najefektnije jarke zlatnožute ili pak zagasite senf-žute do takozvane "kanarinac" žute, nema nijanse koju nismo videli u kolekcijama poznatih dizajnera. Bez obzira na to radi li se o svečanoj ili opu[tenijoj prilici, žuta odeća uvek je dobar odabir jer podiže osećaj samopouzdanja i raspoloženje.

Izvor: Zadovoljna.hr

Igra na sigurno je davno prevaziđena u svetu modnih trendova.