Samo nekoliko dana nakon izlaska decembarskog #premium broja ekipa Elle magazina na čelu sa urednicom mode Anom Ostojić i publisherom Elle magazina Natalijom Cvetković otputovala je u srce Toskane, prelepu i romantičnu Firencu zarad unapred zakazanog slikanja januarske naslovnice koje je dogovoreno u saradnji sa luksuznom retail prodavnicom Luisa Via Roma čije sedište je upravo u Firenci.

Ovo je prva ELLE x Luisa Via Romasaradnja.

Iza objektiva našao se fenomenalan fotograf Greg Swales sa kojim je Elle Srbija sarađivala četiri puta do sada - potpisuje naslovnice za januar i februar 2018, kao i za oktobar i septembar prošle godine.

Cover star januarskog broja je Jacquelyn Jablonski, američka manekenka poljskog porekla, koju na Instagramu prati više od 190 000 pratilaca a koja je do sada krasila naslovnice italijanskog Elle izdanja, te bezbroj puta bila cover star Vogue izdanja.  

Za mesto snimanja pored firentinskih ulica ekipa Elle-a izabrala je Baglioni Hotel, čaroban i rustičan kompleks koji se nalazi u očuvanoj vili Relais Santa Croce te nudi taj dašak prošlosti koji je Firenca imala kao umetnički centar sveta u 15. i 16. veku.

foto: Matt Jones za Elle Italia, decembar 2014

Ko je Jacquelyn?

Ova dugonoga lepotica neverovatne transformacije otkrivena je 2007. godine i to u dobi od tek 15 godina.

Samo dve godine kasnije pojavljuje se u prestižnoj Calvin Klein kampanji što ju je vinulo u sam epicentar modelinga. 

Od tada je postala jedna od najtraženijih modela današnjice radeći kampanje za Givenchy, Celine, Hermes, Saint Laurent dok smo je na pisti videli na revijama Chanela, Diora, Dolce i Gabbane kao i Victoria’s Secret-a gde je od 2010. do 2015. godine bila redovan anđeo.

Jablonski kada nema bukirana snimanja najveći deo slobodnog vremena provodi kod kuće u Nju Džerziju sa mlađim bratom Tommyem, roditeljima i prijateljima poput Hanne Gaby Oidele i Julie Nobis. Za brata kome je u dobi od dve godine dijagnostikovan autizam posebno je vezana.

Upravo zbog njega uključila se u veliki broj organizacija i udruženja koja pomažu autističnim osobama da žive kao sav normalan svet. 

Među njenim najuspešnijim naslovnicama svakako su one koje je radila za Vogue.

Pogledajte u nastavku najupečatljivije VS momente poznate manekenke koja će se naći na naslovnici januarskog izdanja koji izlazi 22. decembra. 

Amerikanka poljskog porekla specijalno za ELLE doputovala je iz Njujorka u Firencu gde ELLE zajedno sa fotografom Gregom Swalesom snima januarsku naslovnicu..