Tokom zvanične trodnevne posete Irskoj, vojvotkinja od Kembridža za svaku priliku pomno bira stajlinge.

Koliko joj je stalo da ostavi dobar utisak govori i to da je prilikom sletenja na Smaragdno ostrvo na sebi imala outfit koji je od glave do pete bio zelen, te na ovaj stilski način odala počast Irskoj.

Da bi već sledećeg dana, vojvotkinja čak odsekla kosu!

Kate je kosu skratila za dobrih deset santimetara i u potpunosti osvežila look, podarivši licu novu svežinu, ali i mladolikost.

Sinoć je tokom posete dablinskom  "Muzeju književnosti" Kate prvi put stilizovala novu frizuru na efektan način.

Vojvotkinja je kosu blago natapirala na prednjem delu glave, pustivši šiške sa strane, dok je ostatak kose pokupila u klasičan rep blago uvijenih pramenova.

Jednostavno, elegantno i šik.

Ipak, ono o čemu su mediji najviše pisali bio je zapravo outfit Kate Middleton.

Uzevši u obzir činjenicu da je princeza Diana bila najvoljenji član britanske kraljevske porodice u istoriji ove zemlje, ne čudi što stilisti vojvotkinje od Kembriža prilično otvoreno kopiraju look-ove Lady D.

Tačnije, inspirišu se stajlinzima lady Diane, prilikom odabira odeće za Kate Middleton.

Sinoćna prilika je bila jedna od takvih, u kojoj je Kate bez sumnje ponela odevnu kombinaciju direktno inspirisanu izgledom princeze Diane iz 1983. i 1085.

Diana je pink haljinu sa tufnicama, visokom kragnom i ustručenog pojasa, prvi put ponela u kombinaciji sa pink fascinatorom i belim aksesoarima, tokom redovne državničke turneje po Australiji.

Drugi put ovu haljinu, koju inače potpisuje Donald Campbell, ponela je prilikom posete Vatikanu.

Vrlo sličnu haljinu, sa crnim tufnicama koju je sinoć odenula Kate, potpisuje Oscar de la Renta, a u pitanju je vintage komad, koji je vojvotkinja kombinovala sa aksesoarima u crnoj boji.

Činjenica je da Kate Middleton ne rizikuje mnogo kada je moda u pitanju, ali ume da napravi vrlo zanimljive stilske iskorake.