''Zašto mi niko ranije nije rekao da se otarasim šminke za oči?'' šalila se Jane Birkin u intervjuu za jedan poznati svetski magazin, osvrćući se na svoj izgled u mladosti, dok je bila na vrhuncu slave.

''Bilo je lepo jer ste tada uvek izgledali dobro, kao ujutru, nakon dobro prospavane noći'', dodala je. Upravo ta prirodna lepota, bez mnogo napora i truda, danas nas podseća na stare vrednosti, i stoji kao antipod veštačkoj, agresivnoj lepoti koja nam se nameće.

Ona je iznedrila i čitavu novu generaciju Francuskinja kojima je uzor, zbog čega one i dalje važe za najnegovanije i najlepše žene na svetu. 

Bez tretmana, sa minimalnim brojem kozmetičkih proizvoda i širokim osmehom, Jane Birkin je dočekala starost dostojanstveno, a na pitanje kako i dalje izgleda tako zadovoljno i sveže, odgovorila je šaljivo: ''Potrebno vam je 10 godina pravog odmora!''.

Sa kratkom ili dugom kosom, u zemljanim tonovima ili sa crvenim karminom, naglašenih ili nenaglašenih očiju - svaki njen beauty look je nenadmašan. 

Pogledajte galeriju njenih najlepših izdanja.

Foto: L'Oréal Paris Serbia @ Facebook I u 75. godini života, Jane Birkin je sinonim za lepotu.