Bila je ovo vrlo burna godina za svadbenu industriju, s obzirom na to da je hiljade venčanja otkazano i odloženo. Baš zbog toga, čini se da je uzbuđenje, ali i pritisak sada znatno veće - jer sezona venčanja ponovo počinje

Bez obzira na to da li ste u vezi ili ne, pitanja poput ''Kad planiraš da se udaš?'' odavno su neprikladna, i u najmanju ruku bespotrebna. Ipak, kada ugledamo kreacije od koje nam zastaje dah, svaka od nas ponekada izmašta taj famozni dan kada bismo na sebi poneli svu tu belu čaroliju.

Otkako je lanisirala svoj brend 2014. godine, diplomirana studentkinja Central Saint Martins-a, Molly Goddard, osvojila je brojne nagrade, te stekla bezbroj obožavalaca širom sveta. Kolekcije obiluju volanima, tilom, obimnim siluetama i jarkim nijansama, a dizajnerka poručuje da kolekcija venčanica sluti na radost kako bi nas sačuvala optimizam u ovim izazovnim vremenima.

''Kada pomislite na činjenicu da sve mora da se smanji (zbog pandemije), jedino što ne treba da smanjite jeste ono što nosite'', kaže ona. ''Učiniti taj deo dana posebnim je jedna dobra stvar koja proizilazi. Ne morate da nosite malu haljinu zato što imate malo gostiju.''

I u pravu je, jer na taj poseban dan, treba da izgledamo pre svega zadovoljno i u skladu sa sobom, ma šta govorile okolnosti ili ljudi.

U to ime, donosimo vam 10 ekstravagantnih venčanica Molly Goddard. Tu su casual haljine koje ćete moći da iskoristite i nakon venčanja, ali i one veličanstvene koje su predviđene samo za ovu specijalnu priliku. U svakom slučaju moderna, a bajkovita estetika koja ih prožima nadahnuće vas da razrešite slatke muke i osmislite svoju haljinu iz snova.

U galeriji pogledajte više.

Priredila: Ivana Matijević

Zbog ovih 10 venčanica Molly Goddard poželećete da se udate čak iako vam to nije bilo u planu