Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto morate da pogledate ''Posle vas'', dramski komad i izložbu o kojoj svi pričaju

Salon Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, 17.9 - 20.10.2021.

 POSLE VAS 1 Izvor: Promo

''Posle Vas'' Ivane Ivković predstavlja nastavak autorkinih multimedijskih istraživanja započetih pre nekoliko godina sa radovima Linije, redovi, kolone (Oktobarski salon), Babylon the Great (Eugster II Belgrade), Amuse me (Galerija savremene umetnosti Subotica), IN HIM WE TRUST (Bitef teatar), razvijanih oko različitih konteksta prostora u kojima su izloženi.

Realizovani kao site specific intervencije koje uključuju aranžmane sa većim brojem izvođača, pomenuti radovi su se za Ivković ticali pitanja iskustava samih posmatrača, njihove emotivne i psihološke percepcije ambijenta i događaja. ''Posle Vas'' u Salonu MSU je korak dalje u istraživačkim postupcima koje Ivković ostvaruje u saradnjama i uključivanju u stvaralački proces autora iz drugih umetničkih disciplina, otvaranjem novih poglavlja u eksperimentalnim pristupima izložbenim formatima, scensko-performativnim praksama, medijima i žanrovima.

Osmišljen u formi između dramskog komada, izložbe i proširenog kina ''Posle vas'' uvodi posmatrača u atmosferu raspoloženja i sugerisanih stanja, a doživljaj dodatno intenziviraju fizička i virtuelna prisustva performera/naratora, njihova višednevna i višečasovna spontana bivanja u prostoru i izvođenja dramskog teksta (Jordan Cvetanović) baziranog na glavnom polazištu projekta – tematizaciji i problematizaciji društvenih i konteksta svakodnevog života tokom devedesetih i dvehiljaditih godina u Srbiji.

 POSLE VAS Izvor: Promo

''Posle Vas'' je svojevrstan čas istorije iz off-a, fusnota velikih narativa, ambijent-metafora društvenih i ličnih proživljenosti vremena velikih promena, dubokih kriza, ideoloških konfuzija, vrednosnih potresa i dezorijentisanosti u hipnotišućem vrtlogu predrasuda, tabua, političkih promašaja... ''Posle Vas'' je posveta Beogradu, priča o njegovim i istorijskim iskušenjima mnogih generacija, o (anti)heroijma, isčekivanju njihovog odlaska, o nezvaničnim himnama, aplauzima i razočarenjima, o manipulacijama kao načinu života i sredstvu moći, o budućim uspomenama na današnje nas - učesnike realnosti na društvenim mrežama, o odgovornostima, autocenzurama, grešnom zadovoljstvu, o revolucijima kratkog daha, o posledicama bez otrežnjenja. ''Posle Vas'' p(r)oziva sve da participiraju svojim sećanjima, (ne)slaganjima, otporima, nelagodama, (ne)prstajanjima, (ne)pripadanjiima, pojedičanim i zajedničkim zbunjenostima i nedoumicama: je l’ ovo stvarno i ko ovo režira?

Kustos: Miroslav Karić

Glumci: Vladica Čulić, Željko Maksimović. Petar Jovanović, Đorđe Živadinović Grgur, Olja Njaradi…

Dramaturgija: Jordan Cvetanović

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity