Koliko god današnji modeli poput Kendall, Care i Gigi bile popularne, nemoguće je nadmašiti veličinu koju su posedovale Cindy Crawford, Helena Christensen i Claudia Schiffer.

Kult supermodela nastao je sredinom 80-ih i doneo popularnost ne samo ovim lepoticima, već i modnim fotografima koji do tada nisu bili u fokusu javnosti.

Potom je spoj modnih kameleona kakve su bile Linda Evangelista, Naomi Campbell, Helena Christensen i Kate Moss i nekolicine modnih fotografa, čuvenim časopisima doneo još čuvenije naslovnice i editorijale koji su ušli u modnu istoriju, te se i dan danas smatraju ne samo neprikosnovenim, već i značajnim uzorom u svetu modne fotografije.

Ono što ih je pored izgleda izdajalo od svih prethodnih i budućih modela, jeste neposrednost i lakoća sa kojom su radile svoj posao, prirodnost koja je zračila iz svakog kadra i neverovatna samouverenost kojom su koračale modnom pistom.

Bile su zaista savršene, a bile su toga i savršeno svesne, što su umele da iskoriste na najbolji i najisplativiji način, ispred kamere.

Zapravo, ove devojke su bile moćne zahvaljujući svojoj prirodnoj lepoti i urođenom šarmom, a ta moć učinila je da ih muškarci obožavaju bez presedana, a žene da im se otvoreno dive.

Nije bilo podeljenih mišljenja, to su bile činjenice. 

Karen Mulder, Eva Herzigova, Cindy Crawford, Christy Turlington, Helena Christensen, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Linda Evangelista i Kate Moss bile su boginje 90-ih.

PageBreakPageBreak

PageBreak


PageBreak


Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija