Ona je naša omiljena manekenka iz kultne postave prvih "supermodela"i žena koja je starenje prihvatila dostojanstveno bez želje da menja svoj identitet, shvativi kako su bore ukras, a ne prepreka lepoti. Da se oseća bolje i ispunjenije u pedesetim nego u dvadesetim i tridesetim kada je bila na vrhuncu svoje modeling karijere Cindy je nedavno otkrila novinarima magazina New Beauty.

"Šta god da uradim, ne mogu da vratim to vreme i da izgledam kao da imam dvadeset ili trideset godina, ali zato mogu i želim da izgledam dobro za svojih pedeset. Mislim da svi treba da živimo i izgledamo u skladu sa svojim godinama. Vežbam, hranim se zdravo i negujem se, vodim računa o svom telu, koži. Užasava me taj pritisak da žene urade ono što je nemoguće - vrate svoju mladost. To je prosto nemoguće, ali stvara takav pritisak da treba biti samouveren i srećan, ne bi li mu se odupreo. Bitno je da vodite računa o sebi i da izgledate dobro, ali dobro za svoje godine, a ne da se takmičite sa ćerkom ili ćerkinom drugaricom."  

Cindy spada u red onih dama čija lepota je stalno u fokusu javnosti. Dok jedni smatraju kako ova prelepa brineta izgleda jednako zanosno i mladoliko kao u tridesetim, ima i onih (doduše šačica) koji smatraju da je Cindy ipak drastično ostarila, i da se posebno vidi u licu.  

"Nije mi potrebno niti volim da mi neko na Instagramu ili bilo kojoj drugoj mreži govori kako ne izgledam kao kada sam imala dvadeset. Pa naravno da ne izgledam. Toga sam svesna i sama. Ali kada ste javna ličnost morate da budete spremni da ćete stalno biti na meti javnosti, pogotovo vaš izgled!" 

Promene s godinama su neizbežne, nastavlja Cindy naglašavajući kako su je neke stvari ipak iznenadile...

"Mislim da svi očekuju te prve sede, ali ja nisam mislila da će mi se tekstura dlake promeniti toliko. Kosa mi je postala nekako grublja, suvlja. Kad pogledam ćerkinu, shvatim kako mi je kosa bila lepa,  meka i sjajna pa joj kažem kroz šalu 'to je moja kosa, vrati mi jee!', i budem mrvičicu ljubomorna ali znam da je to prirodan tok stvari i da je najbolji način da sve te promene prihvatite."  

Šta bi pedesetogodišnja Cindy rekla tridesetogodišnjoj Cindy?

"Da ne bude stroga prema sebi, i toliko kritična, već da voli sebe i svoje telo. Učim ceo život da stvaram sebi što manji pritisak ja sama pa se nadam da će 75-godišnja Cindy to reći isto meni. Čuću svakako uskoro!"

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/