Leto je pred vratima i mozak nam polako prelazi na “summer mode”. Biramo štivo za lenčarenje na plaži, odbrojavamo dane do godišnjeg odmora i nadamo se da će detox u poslednjem minutu dati željene rezultate. Želimo komfor i opuštanje. I ko bi to mogao da nam zameri?

Niko, ali u isto vreme se u Beogradu odigrava nešto novo i uzbudljivo. Novi Converse-ov projekat CX Artist Series je neočekivano uzburkao umetničku scenu. Tri mlada kreativca različitih senzibiliteta i specifičnih oblasti delovanja su pozvana da učestvuju unikatnom kreativnom procesu i obezbeđeni su im platforma, sredstva za rad i prostor u kome mogu zajedno da stvaraju.

Anja, Kristina i David, članovi Converse-ove All Stars zajednice, imali su svega 10 dana da pod budnim okom mentora Danila Baletića, etabliranog skulptora i mutimedijalnog umetnika, stvore umetničko delo jedinstvene snage i moćne poruke. I to umetničko delo – od otpada.

DP5D8396.jpg
Converse 

Njih četvoro su, rame uz rame, napustili okvire digitalnog sveta, zaprljali ruke i pokazali da izlaskom iz zone komfora stvaraju sebi novi prostor i osvajaju nove umetničke slobode. Od starog su napravili novo i udahnuli su život onome što je bilo odbačeno i zaboravljeno. Pronašli su lepotu u neočekivanom.

U duhu CREATE NEXT poruke, ali i u najudobnijim ConverseCX patikama, svojom skulpturom su pokazali da nauka, tehnologija i priroda mogu miroljubivo da koegzistiraju i da umetnička dela nastaju svuda čim su umetnici spremni da se uhvate u koštac sa sobom i sa svojom okolinom.

CX-ARTIST-SERIES---HOMEPAGE-BANNER-MOBILE---750-X-750-PX.jpg
Converse 

Skulpturu koja je nastala kao posledica vrednog rada naših kreativaca možete da vidite do 29. juna u novom, uzbudljivom gradskom prostoru – dvorištu napuštene fabrike Kluz (Concept Bar Svaštara).

I najbolje bi bilo da se prošetate, posetite je i lično se uverite u njenu eskpresivnost. Zapamtite - i u modi i u umetnosti najbolje stvari vrebaju van zone komfora.

_MG_6468.jpg
Converse