Grčka umetnica Sofia Maria Leontaridou se izložbom slika velikih formata prvi put predstavlja lokalnoj publici. Scene koje ćemo imati prilike da gledamo na izložbi "SHENANIGANS" na provokativan način uvlače u suptilne međuljudske odnose. Tema su mladi, njihov bezazlen i nikad dovoljno podržan bunt protiv normativa. O svojim radovima kaže:

“Dugi niz godina su mi govorili i još uvek mi govore kako da se ponašam, šta je ispravno, a šta pogrešno. Pokušavam da doprem do ljudi koji žele da se oslobode i koji, hteli oni to ili ne, mogu da prepoznaju neke delove sebe u mojim radovima. Prikazujem scene iz svakodnevnog života, situacije bezbrižnosti, načine opuštanja, fotografije snimljene mobilnim telefonom prenete na velike dimenzije. Hodam po svom platnu, imam slobodu kretanja u radu. Neki mali, ali u isto vreme veliki trenuci za nas su ovde uhvaćeni. Ovaj način dekompresije je ponekad jednako važan u našim životima jer daje osećaj slobode ljudima koji ga biraju u zdravoj meri.”

Izložba po nazivom "SHENANIGANS" biće otvorena u sredu 14.06. u 19h u alternativnom umetničkom prostoru Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39.

jpg6_ldcPi0Wx.jpg
Press 

O umetnici

Rođena je u Kozani 1994. godine, odrasla je u Solunu, a srednju školu završila u Beogradu. Godine 2015. primljena je na odsek vizuelnih i primenjenih umetnosti Aristotelovog univerziteta u Solunu. Učešće na izložbama:

  • 2016. u centru za graviranje Helios, Stavroupoli.
  • Izložba ekslibrisa 2017. u Centralnoj biblioteci A. U. Th.
  • 2018 Grupna izložba u Arheološkom muzeju u Solunu.
  • Izložba 2022: Retrogradni Merkur u Oratosu, Solun.
jpg3_yNzJuKz9.jpg
Press