Iz Kensingtonske palate stiglo je obavešetenje da će dete kraljevskog para biti poznato pod zvaničnim imenom Njegovo/Njeno visočanstvo princ/princeza od Kembridža. Obaveštenje je u skladu sa odredbom kraljice Elizabete II s početka godine kada je promenila vekovni dekret (iz vremena njenog dede kralja Džordža V) kojim se kraljevske ćerke, čak i prvorođene, oslovljavaju lady, a ne princeza. Još od dolaska princa Williama na svet javnost nije toliko željno iščekivala kraljevsku prinovu kao što je ova, koju nosi Kate.

Poslednje nedelje pažnja sveta je fokusirana na ulazna vrata odeljenja Lindo u bolnici Sent Meri u Pedingtonu. Upravo će na tim stepenicama, kako se očekuje, vojvotkinja od Kembridža pokazati budućeg naslednika, kao što je to učinila princeza Diana sa sinovima Williamom i Harryjem.

Već danima privatni helikopter parkiran je ispred seoske kuće Williama i Kate u Velsu. On je na raspolaganju i u roku od dva sata može da odvede Williama, koji i dalje radi kao pilot Kraljevske vojske u Anglsiju - do supruge.

Kada se beba rodi, princ William će prvo pozvati kraljicu preko zaštićenog broja, premijera Kamerona i nekolicinu visokih zvačinika, među njima i nadbiskupa Kenterberija. U roku od nekoliko minuta, u Hajd parku odjeknuće počasna paljba iz 41 topa. Osim Bakingemske palate, koja nudi zvaničnu kolekciju stvari i poklona za bebe, brojne kompanije su pripremile specijalne proizvode u čast rođenja naslednika. Očekuje se da će Britanci potrošiti 243 miliona funti na šampanjac, hranu i suvenire za tu priliku.