Kad malo bolje pogledamo, španska kraljica nam izgleda kao kraljevska verzija Olivie Palermo. To je ta ista nepogrešivost u stilizovanju, fantastičan osećaj za detalj i sklonost ka modelima koji su praktični, ženstveni i sofosticirani. Uostalom, dve dame i fizički pomalo liče. 

Naravno da položaj i status novoj španskoj kraljici ne dozvoljavaju da oblači baš sve, ali i pre nego što je postala princeza, a potom i kraljica, zgodna Letizia je važila za jednu od najbolje obučenih Španjolki. 

S manekenskom građom i besprekornim izdanjima Letizia je opasno uzdrmala tron Kate Middleton kao najstajliš pripadnice plave krvi (neki čak misle i da ju je "svrgnula"), a poslednje izdanje dokazuje da je španska kraljica pravo oličenje moderne evropske žene koja s jednakim stilom nosi jeans, odela muškog kroja i glamurozne toalete.

Letizia i kralj Felipe ove nedelje su u zvaničnoj su poseti Holandiji, u kojoj su ima domaćini njihovi bliski prijatelji, holandski kraljevski par, kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima. Susret dveju kraljevskih porodica je ipak najviše ličio na bitku stilskih kombinacija s obzirom da su Letizia i Maxima za prvi susret izabrale više nego efektne kreacije. 

Dok je Maxima izabrala satensku haljinu u otmenoj bordo-kestenjastoj boji s peplum detaljem koju je nadogradila neobičnim šeširem, kožnim rukavicama i atraktivnom ogrlicom od staklića u istoj boji, Letizia je blistala u vatrenocrvenoj haljini koja je imala diskretan cvetni vez i sitnu dugmad u gornjem delu, po sredini. Pismo torbica u nežnoj pink boji, pušetna kosa, crveni ruž i salonke u istoj boji haljine zaokružile su ovo izdanje španske kraljice.

Ovo je inače prva poseta španskog kraljevskog para Holandiji od kada je Felipe VI preuzeo tron od svog oca Juan Carlosa, 19. juna 2014.godine. Par će se u Hagu susreti i sa holandskim premijerom, Markom Rutteom.