Da, veliki broj poznatih dama se povrgnuo plastičnim operacijama, ali nijedna žena nije uspela toliko da izmeni svoj lični opis i postane nalik voštanoj figuri, kao što je to pošlo za rukom Donatelli Versace (rođena 1955. godine).

Sestra tragično preminulog Gianni Versacea koja je pre dvadeset godina izgledala šarmantno, sa punim, prirodnim usnama i normalnom kožom, danas deluje toliko veštački i neprepoznatljivo da kod većine ljudi izaziva ili sažaljenje ili odbojnost.

Šta se desilo sa ovom italijanskom dizajnerkom (čije stope nekako čini nam se prati i njena ćerka Allegra) koja je imala sve predispozicije da živi normalno i dostojanstveno, a koja polako ulazi u šestu deceniju izgledajući kao 80-godišnjakinja koja se dobro drži, pokušavamo da otkrijemo u malom foto-vremopolovu.

1993: Donatella koja je tada imala 37 godina radila je već uveliko (20 godina staža) sa svojom braćom u modnoj imperiji koju je izgradio Gianni, balansirajući između poslovnog i privatnog života (već tad je imala ćerku Allegru i sina Daniela iz braka sa bivšim modelom Versacea, Paulom Beckom). U kasnim tridesetim Donatella je imala prirodno pune, senzualne usne, normalnu kožu i poneku boru oko očiju.  

1997: Tri meseca nakon tragične smrt brata, slavnog kreatora Giannia, koji je ubijen pred vratima svoje luksuzne vile u Majamiju, Donatellu smo videli na VH1 dodeli modnih nagrada sa još uvek prirodnim, nepromenjenim izgledom. Tada je imala 42 godine.

1998: Kao glavna naslednica modnog carstva, Donatella sve više pokazuje kako pored lepote ima i savršen osećaj za poslovanje, jer Versace biva sve popularniji i uspešniji. Promena na njenom licu još uvek nema…

2002: Dve godine nakon razvoda od Paula, Donatella ipak izgleda drugačije, a stručnjaci potvrđuju da je dizajnerka sigurno radi određene botoks interverncije, kao i podizanje jagodica i sitne intervencije oko očiju.

2005: U ovom period Donatella je u razgovoru za američko izdanje Vogue magazina izjavila kako već punih 18 godina nije zavisnik od kokaina, kao i da redovno ide na botoks seanse. “Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene.”

2008: Sada su promene već toliko upečatljive da više niko ne spominje minimalne, sitne intervencije već one koje su njeno lice drastično promenile.

2011: Koža izgleda kao papir, suva, puna pukotina, kao da je bila izložena danima suncu. Pritom spominju se intervencije i na vratu.

2014: Too much botox = Donatella. Obrve, trepavice, kapci, jagodice, usne, brada... na licu slavne kreatorke sve izgleda kao da je maska, ili da je nacrtano.