Nije reč samo o “Breton “ prugastim košuljama, baletankama i klasičnim mantilima, punđama, ružu boje kože i biserima koji dolaze do izražaja. Elegancija je suština, spektakularan osećaj, način života.

Coco Chanel je jednom rekla da je elegancija „odbijanje“, a ko smo mi da se ne složimo sa verovatno najelegantnijom ženom svih vremena? Elegantna žena odbija da nosi haljinu u kojoj se oseća manje spektakularno  i skida sa sebe pantalone koje su joj preuske i ne odgovaraju njenoj figuri.

Evo nekoliko dobrih saveta koji vam mogu pomoći da budete istinski elegantni.

Mudra investicija

Elegantna žena radije će imati dva ili tri para kvalitetnih klasičnih cipela nego 50 pari jeftinih i trendi prolaznih modela. Elegantna žena zna da štedi za par skupih i ručno izrađenih italijanskih kožnih sandala, a ne troši novac na deset pari jeftinih imitacija poznatih brendova.

Donji veš

Donji veš trebalo bi da ostane upravo to. To znači da imate veš boje kože kada nosite bele pantalone i da vodite računa da se vaš grudnjak nikada neprimereno ne providi. Takođe, haljina bi trebalo da bude odgovarajuće dužine tako da niko nema uvid u to šta nosite ispod nje. Linije gaćica izbegavajte kao da vam život zavisi od toga.

Sve je nastup

Nikad preširoko i nikad preusko. Odeća elegantne žene izgleda kao da je krojena samo za nju. Potrudite se da odeća bude prilagođena vašim. Ništa nije elegantnije od kvalitetnog blejzera i klasičnih pantalona koji odgovaraju vašoj građi.

Držanje i pribranost

Zašto mislite da supermodeli uvek izgledaju tako zagonetno? Pored činjenice da je većina njih 6 metara visoka, one su obučene da hodaju kao princeze. Ramena dole, glava gore i gledaju svet pravo u oči. Ne postoji ništa elegantnije od samopouzdanja.

Molim i hvala

Recite molim, pošaljite zahvalnicu, budite učtivi i ljubazni. Elegancija i ljubaznost su sinonimi, pa ukoliko imate cilj da postanete elegantna dama, obavezno pazite na svoje manire. Razmislite pre nego što nešto kažete i ostavite utisak gde god da idete.