Forbs je objavio svoju godišnju listu najplaćenijih poznatih ličnosti mlađih od 30 godina, a iako vam se verovatno može zavrteti u glavi od cifara koje pojedinci zarađuju, postoji i jedna prilično dobra vest u toj priči. Koja? Pa, prvi put u istoriji,  situacija je 50:50 kada su u pitanju muškarci i žene.

Taylor Swift, Jennifer Lawrence, Lady Gaga, Miley Cyrus i Rihanna našle su se među 10 najbogatijih, dok su najplaćeniji muškarci Justin Bieber, One Direction, Skrillex, Avicii i Bruno Mars.

Ipak, dok se muzičke i filmske zvezde dobro kotiraju na listama dobro plaćenih pojedinaca,  udeo žena među svetskim milijarderima i dalje je prilično nizak. Na listi Forbes Billionaires Rich List za ovu godinu, nalaze se 172 žene, među ukupno 1.645 mijiljardera, što znači da je svega oko 10 odsto žena među najbogatijim osobama na svetu.

Nije da će vas previše zabrinuti trenutna globalna situacija po pitanju vrlo, vrlo… vrlo bogatih ljudi, ali činjenica da se na dobro plaćenim poslovima ipak pojavljuje sve više ženskih imena, nije beznačajna.

Evo kako izgleda top 10 lista među poznatima i koje su to sume u pitanju:

1. Justin Bieber (80 miliona dolara)

2. One Direction (75 miliona dolara)

3. Taylor Swift (64 miliona dolara)

4. Bruno (60 miliona dolara)

5. Rihanna (48 miliona dolara)

7. Jennifer Lawrence (34 miliona dolara)

8. Lady Gaga (33 miliona dolara)

9. Avicii (28 miliona dolara)

10. Skrillex (18 miliona dolara)