Slimane ima svoj sistem rada. Njega ne zanima činjenica da se trenutnu u Parizu prikazuju ready-to-wear kolekcije, jer dramatičan povratak u osamdesete nikom neće škoditi.

Zato je Hedi izbacio 42 couture izdanja, mahom ručno šivenih u njegovom ateljeu u Hôtelu de Sénecterre. Bila je ovo revija koja je u potpunosti kontrirala aktuelnim tendencijama. Modna digresija svim revijama koje se trenutno prikazuju ili su se prikazivale na Nedeljama mode, na kojima je skoro pa jednaka pažnja bila usmerena ka modelima i gostima iz prvog reda.

Bez muzike i bilo kakve buke, na pisti su sinoć prodefilovale dame u disko haljinama. Priznajemo, nije nešto što bismo mogli da obučemo svaki dan, ali kratka haljina od šljokica sa dramatično istaknutim ramenima i naglašenim strukom za potpuni povratak u osamdesete, sigurno svakom treba.

Gosti su mogli potpuno da se posvete majstorskim kreacijama koje su bez kompromisa isticale ultratanku siluetu kojoj je Hedi tokom čitave svoje karijere ostao veran!

Ako se sećate revije Anthonya Vaccarelle sa početka našeg boravka u Parizu, kada smo spomenuli da se već mesecima unazad šuška da bi upravo on mogao da nasledi Slimanea na mestu kreativnog direktora Saint Laurenta, sada je pravo vreme da se vratimo na tu temu.

Mnogi se pitaju da li je Hedi prikazao upravo ovako jednu neobičnu kolekciju jer mu je poslednja ili da zlim jezicima modnog sveta pokaže da je njegova uloga glavnog lika u francuskom modnom gigantu čvrsta kao stena?

Dok razmišljate o ovome i uživate u ovoj moćnoj kolekciji, mi vam donosimo 10 detalja koji su nama zapali za oko:

# La Collection de Paris

Ovo je bio formalan naziv kolekcije za predstojeću jesen koju je Saint Laurent prikazao ovog martovskog ponedeljka. Koncept revije se nadovezuje na mušku jesenju kolekciju i pre-fall kolekciju za žene koju je SL prikazao u Los Anđelesu ranije u februaru.

Foto: Instagram / @voguerunway

# Hôtel de Sénecterre

Krecije su prikazane u novom Saint Laurent ateljeu u 24 Rue de l’Université u zgradi iz 18.veka. Modeli su svoj put započinjale na vrhu stepeništa koji je centralni deo ovog zdanja, spuštajući se i prolazeći kroz sobe neverovatne arhitekture.

Foto: Instagram / @mrdavidlawrence

# Couture tehnika

Svih 42 izdanja je izrađeno u couture tehnici u obnovljenom ateljeu. Svaki komad garderobe ručno je izrađen pa je kolekcija i u tom segmentu bila nešto posebno za razliku od drugih.

Foto: Instagram / @elleturkiye

# Zlatne pločice

Svki gost je imao svoju stolicu sa zlatnom pločicom na kojoj je bilo ugravirano upravo njegovo ime.

Foto: Instagram / @virginiasmith

# No music, please

Pomenuli smo da muzike nije bilo, samo je Bénédicte Ginestous najavljivao sve couture kolekcije francuske kuće po brojevima od 1977. do 2002. na engleskom i francuskom jeziku.

Foto: Instagram / @voguespain

# Osamdesete

Mnogi dizajneri su bili inspirisani ovom decenijom prošlog veka, pa tako i Slimane. Modeli su nosili kratke haljine na jedno rame i krznene rukave u obliku krila leptira.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Drama make-up

Frizer Didier Malige zalizao je manekenkama kosu da bi istakao dramatične crne oči i crvene usne koje su majstorija Aaron de Mey.

Foto: Instagram / @carolineschurch

# Ništa bez Twittera

Društvene mreže su važan deo modnog sveta danas, pa smo tako na profilu modne kuće Saint Laurenta primetili objavu kojom nam je ukazano da je ova kolekcija posvećena Slimaneovom studiju.

Foto: Instagram / @villainousfashion

# Prvi red

Lily McMenamy i Staz Lindes, Saint Laurentove muze krasile su prvi red gostiju i imale svoja mesta sa posebno ugraviranom zlatnom pločicom na stolici.

Foto: Instagram / @jenajalouse

# Srce za kraj ili početak?

Možemo da se kladimo da će krzneni, crveni kaput u obliku srca biti najslikaniji kaput ove sezone! Da li je to bilo srce za poslednji Slimaneov poduhvat i pozdrav od Saint Laurenta, ostaje da vidimo, a ako jeste onda ćemo ga dugo pamtiti!

Foto: Instagram / @thepopmag

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija