Couture, ready-to-wear, pre-fall... nije bitno. Kod Karla svaka Chanel revija je show za pamćenje, pravi couture šou.

Kao i Hedi Slimane, i Lagerfeld ima svoj sistem rada ne obazirući se na ono što modni svet nameće kao neko pravilo. Istina, za razliku od jučerašnje Saint Laurent revije koja je takođe odisala couture duhom, u slučaju Chanela, skoro svaka revija ima taj couture momenat, iako je moramo da priznamo ova kolekcija možda i najnosivija kolekcija francuske kuće koju smo videli do sada.

Grand Palais je ovog jutra poprimio oblik couture studija koji je bio ispunjen zlatnim stolicama koje su bile postavljene u jedan red sa bež zidovima, okružene mnogobrojnim ogledalima.

Prepoznatljivi Chanel svet viđen je kroz 93 stajlinga, slaveći jedinstvenu Coco i moderno doba kroz naočare legendarnog Karla. Najupečatljiviji detalj: biseri, kao i kamelija, omiljeni cvet velike Coco koji je Karl iskoristio kao motiv za aksesoare.

Must have komadi: Proštepane bomber jakne u pastelnim bojama koje imaju laganu dekonstrukciju ramena i bez obzira na to izgledaju vrlo elegantno, kao i čipkaste haljine bogate volanima stvorene za prave romantičarke.

11 najzanimljivijih detalja revije:

# Front row only

Prvi red na Chanelu ne može da nadmaši ni Dior. Chanel je od jutros hashtag koji je dominirao Instagramom. Stolice postavljene u samo jedan red, prvi red, su pokazale kako je Chanelu svaki gost "front row" gost i podjednako važan.

Foto: Instagram / chanelofficial

# Gosti

Ljubitelji i poštovaoci Karlovog dela okupili su se u Grand Palaisu  jer Chanelov šou svaki put ima jedan od najjačih spiskova gostiju među kojima su najuticajnije ličnosti današnjice, među kojima su danas bili i muzičar Pharrell Williams ali i majka i ćerka Smith, Jade Pinkett i Willow. Inače, nakon same revije, iz Chanela je objavljeno da je Willow ovo lice brenda.

Foto: Instagram / @nublk__

# Šeširi

Mnogo modela nosilo je šešire u Chanel stilu sa trakama sa leve strane ukrašene broševima za lako nošenje kada se skinu sa glave. Ukras na glavi i u ruci. Lukavo!

Foto: Instagram / @chanelofficial

# Udobna jesen

Chanel, iako uvek ultraženstven i na visokim potpeticama, danas je prikazao da ravna obuća i te kako može biti ekstravagantna. Kožne čizme sa čipkastm detaljima oko članka, upotpunile su skoro svaki look.

Foto: Instagram / @sammcknight1

# Kreacije i za muškarce

Karl je u ovu kolekciju ubacio i nešto za jači pol. Njegovi favoriti, Brad Kroening i Baptiste Giabiconi prošetali su pistom u kožnim pantalonama i Chanel tvid sakoima.

Foto: Instagram / @baptiste.giabiconi

# Duksevi

Chanel u svom opisu može da nosi i reč "sportski". Kratki duks u bledo roze boji sa kapiljačom koji je prošetala Kendall Jenner rezultovala je jednom sportskom romantikom.

Foto: Instagram / @hendall_update

# Biseri, biseri, biseri

Svi znamo da su biseri zaštitni znak modne kuće Chanel i da se neminovno pojave u svakoj kolekciji. To je i danas bio slučaj, kada su manekenke nosile više bisernih ogrlica različitih dužina oko vrata.

Foto: Instagram / @justinelee425

# Tvid

Osnovni materijal svakog Chanel kostima je tvid, a videli smo ga u raznim bojama. Karl je dokaz da je ono što je dobro ne treba menjati!

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Prošivene oči

Veliku pažnju privuako je make-up, posebno oči koje su našminkane u stilu prošivenog materijala imitirajući kreracije nove kolekcije.

Foto: Instagram / @laurendegraafdaily

# Gigi za kraj

Gigi Hadid je Versace devojka, ali ni Karl nije ostao ravnodušan kao Donatella. LA devojka o kojoj smo pisali kao najnovijoj muzi modnih kreatora, zatvorila je šou na najspektakularniji način, odevena u skupoceni kaput-jaknu beličaste boje.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Tradicija

Nešto što je postalo uobičajeno je sam kraj Lagerfeldovih revija. Kreativni direktor Chanela ponovo se poklonio publici sa Hudsonom Kroenigenom, koji je reviju posmatrao u društvu Anne Wintour.

Foto: Instagram / @fashiontomax

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija