Prelaz iz prolećene couture kolekcije u jesenju, Armani postiže blagom, ali ipak značajnom promenom kursa u smeru šika i glamura.

Dominantnu lila nijansu u aktuelnoj sezoni zamenjuje sivim i metalik tonovima. Ono što ostaje isto jesu materijali koji se sjaje, dok prolećni plavičasto sivi tonovi postaju tamno sivi i crni. Karneri su takođe ostali, ali im je naglasak nešto drugačiji. Tu su i ravni modeli cipela i istaknuta klasična ženska silueta, s tim što ukrojene haljine zvonolikog ili puf donjeg dela sada gube ovu formu i postaju pripijene, prateći liniju tela.

Šik je reč koja najbolje opisuje sve modele iz kolekcije za jesen/zimu 2016.

Izdvaja se nekoliko zapaženih detalja i formi.

1. Baletanke su ne samo dominantan model obuće, već i jedini! Razlike u dizajnu su minimalne, sve imaju blago zaobljeni vrh, a većina ima jedan tanki kaiš koji se vezuje oko članka. Boje su klasična crna i crno beli print, a materijali su isti kao i oni na samim modelima, presvučene su plišom ili satenom.

foto: Instagram/armani

2. Nakit - samo jedna reč: XXL minđuše, koje dominiraju izgledom. Mahom su u pitanju one viseće srebrne sa crnim kamenčićima, koje daju naglasak ovom elegantnom izdanju i prefinjenoj silueti. Kosa je podignuta, začešljana i vezena u vidu punđice, čime su minđuše dodatno istaknute.

foto: Instagram/armani

3. Detalji, ah detalji. U prvom planu su mašna i čvor, koji se nalaze praktično na svakom drugom modelu. Takođe, ovi detalji su značano istaknuti i opet nam dolaze u XXL formi. Ove velike mašne sjajno se uklapaju u prefinjenu, ženstvenu siluetu i modele koje prate liniju tela. Nalaze se sa strane na struku ili ramenu. Ipak, čvor je definitivno naš favorit po pitanju ove Aramanijeve couture kolekcije, nosi se u vidu efektne ogrlice, ali i kao fantastičan detalj na ramenu, tačnije udenut na naramenici sakoa.

foto: Instagram/armani

4. Forma i materijali vraćaju nas nekoliko vekova unazad, vidno dominantan pliš u renesansu, a model elegantnih šalvara na Bliski Istok.

Iako se ovaj spoj ne čini kao dobitna kombinacija, on to zaista jeste. Nogavice sa blagim puf efektom nose se tik iznad zgloba, blago svetlucavi pliš ili saten i svila u kojima se ovaj model takođe pojavljuje, odlično pristaje uz baletnake koje se vezuju tankim kaišem oko zgloba. Čitava kombinacija naglašena je ustručenim sakom ili bluzom sa mašnom na predelu boka.

Ako ove jeseni želite statement look, neće pogrešiti sa ovim šik Armani efektom.

foto: Instagram/armani

5. Omijen aksesoar iz Prive kolekcije ostavili smo za kraj, a to je turban. I to kakav turban, onaj svileni, crni, sa perijem (ali ne prenaglašenim) kao glavnim detaljem. Mešavina retro 30-ih i orijenta koja čitavom izgledu daje posebnu upečatljivu i krajnje šik notu, sve je izvodivo sa Armani potpisom.
Što odlično zna i još bolje predstavlja Cate Blanchett kao najpoznatiji i možda najbolji Armanijev ambasador do sada, glumica je reviju ispratila u prvom redu u društvu sa Robertom Armani.

foto: Instagram/armani

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija