Erdem

Erdem Moralioglu se u kolekcijama iznova vraća svojim turskim korenima. To se posebno primećuje u upotrebi brokat svile i određenim formama koje Erdem primenjuje, ali je i dalje vrlo romantičan i dosledan jednoj estetici od svoje prve kolekcije.

U ovoj novoj tako smo ponovo videli izdužene midi i maksi haljine dugih rukava i visokih vratnih izreza, nekoliko dugih suknji i kaputa. Erdemov smisao za detalje je ono po čemu se ističe i što njegove kolekcije dovodi do granice visoke mode.

U ovoj novoj tako je koristio već pomenuti brokat i zlatni pliš, crni til s belim vezom nošen povrh haljine od bele svile, a bilo je tu i vrlo elegantno izvezenih kaputa od vune.

Patchwork je bio najdominantnija tehnika i primenjivan je na svemu, a najzanimljiviji moment bio je beli vez na beloj tkanini koji kolekciji daje neku posebnu magičnu teksturu. 

Roksanda

Baš kao i Erdem, Roksanda Ilinčić je predstavila kolekciju vrlo svojstvenu sebi, bez nekih većih odstupanja. Prvu pažnju zaokupljaju jarke boje - crvena, žuta, plava i na momente crna i bela. Onda su tu i moćne izdužene forme koje Roksanda obožava.

"A" silueta joj najbolje ide, koju je sa kaišem Roxy u povremenim izlascima transformisala u "X". Dok je u krojevima ostala verna sebi, Roksanda se poigrala u sferi teksture istaknuvši boje na jedan nov način. Bilo je tu tako glatke i lakirane kože, plisirane svile, satena, proštepanog tafta, krzna, vune i tako u nedogled. 

Burberry

Uvek najiščekivanija revija Fashion weeka u Londonu napokon je opravdala očekivanja. Christopher Bailey se probudio i napokon shvatio da ako želi da popravi stanje (čitaj: prodaju) u Burberryju moraće kopati dublje i predstaviti nešto bolje, veće.

To se napokon i dogodilo - predstavio je kolekciju inspiriranu engleskim vajarom Henryjem Mooreom, a kako bi ušao skroz u srž tematike kojom se bavi nazvao je Mooreovu kći koja mu je pomogla u kroz kolekciju provući neočekivane reference otkrivši nepoznate detalje iz umetnikova života i karijere.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/