Britanska dizajnerka je uspela da u svojoj najnovijoj kolekciji za jesen / zimu 2017., svoj minimalizam nekako osnaži i učini moćnim. Sama kolekcija je prilično homogena i sastoji se od monohromatskih izdanja, dok je silueta isključivo ona koja je definisala osamdesete prošlog veka.    

U moru modela istakli su se sakoi s duplim kopčanjem i oversize kaišem koji je naglasak stavio na struk, zatim odela sa ležernim pantalonama i jednobojni kombinezoni koji su nas podsetili na radnička odela. Boje su bile zagasite, vrlo svedene - tamnoplava, zatim crna, siva, maslinastozelena te tamocrvena, boja peska ... boje koje su ključne za zimu.

Jedan te isti vajb koji smo osećali na McCartney reviji, kreatorka je "razbila" sa efektnim vunenim džemperima s motivima konja, ali i serijom odela, haljina i marame od svile oslikanim takođe motivima konja, lavova, planina i plavog neba.

Nama su posebno za oko zapale haljine u kombinaciji tankog plisiranog organdina koje su izgledale nežno, prozirno u paru sa vunenim rolkama.

Iako Stella nije poput Marije Grazije Chiuri na svoje modele stavila natpise sa porukama, njeni modeli koji su nas podsetili na unoforme i radničku odeću su jasno poslali poruko o potrebi da se borimo jedni za druge i da budemo složni, tolerantni i nepristrasni u borbi za bolje sutra! 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/