Koliko je danas teško ponuditi nešto novo i primamljivo kupcima, verovatno najbolje znaju modni dizajneri.

Sve je već viđeno, sve je isprobano, sve novo je zapravo samo staro u nekom novom ruhu ili je toliko upečatljivo i zapravo inovativno, da se većina ne usuđuje to ni da ponese, a sama estetika je poprilično upitna.

Ili možda baš i nije tako?

Ako pitate Anthony Vaccarella, nije nipošto!

Svakako da je veština stvoriti nešto novo i drugačije, ali ako nas pitate zaista je potpuno posebna veština kreirati nešto posve novo na čvrstim temeljima onog starog, a u isti vreme ispratiti najveće trendove.

To je Vaccarellu pošlo za rukom u kolekciji za jesen/zimu 2018., koja je sinoć predstavljena na Pariskoj nedelji mode.

Koliko je ovo bilo teško ne znamo, ali ono što znamo jeste to da je Saint Laurent sinoć demonstrirao čistu moć efektnog kroja i siluete, dokazavši pritom da je moguće napraviti vrhunsku kolekciju u mahom jednoj boji - i to crnoj, te maestralno demostrirati moć te boje na nov, moderan i efektan način.

Koža, najfinija čipka, ponegde pliš i krzno, ali prvenstveno upadljiva, ženstvena silueta koja osvaja na prvi pogled.

Bili da su u pitanju kombinacije sa kožnim šortsevima i čipkanim bluzama, ili slim farmerice u spoju sa lepršavim bluzama, koje se ističu tek ponekim volanom oko vrata, svaka od ovih - mahom all black kombinacija nosila je sa sobom značajnu dozu aktraktivnosti.

Što se tiče prvog dela kolekcije: da, svakako da je podsećala na one prethodne sa Vaccarello potpisom, ali ovaj dizajnerski pečat koji se većini oprašta pod oznakom trademark, Antonyju mnogo lakše opraštamo, s obzirom da je inovativnost i dnk kod kuće ispoštovao već u narednom defileu modela.

Duge crne koktel haljine sa dubokim skulpturalnim dekolteima, čija je gracioznost istaknuta satenskim materijalom, a zaokružena detaljima u vidu šešira i nakita u srebrnim tonovima, sa lakoćom su demonstrirale svu moć veštog i domišljatog kroja.

Što se nastavilo i sa serijom mini crnih haljina, čija je efektnost istaknuta skulpturalnim detaljima u vidu blago apstraktnog sečenja u gornjem delu modela, ali i cipela koje su u potpunosti pratile duh kreacije.

Nosivo, krajnje elegantno i autentično.

Reviju su zatvorili mini haljine cvetnog dezena sa upečatljivim koloritom, koji se isticao spojevima mahom tamnih, ali ne komlepentarnih tonova, dajući ovim a la 80's siluetama željenu prodornost i osveženje.

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/