Ćerka Paula McCartneya, jednog od osnivača grupe The Beatles, mogla je da ima kraljevski tretman u domenu mode, ali se kao veoma mlada opredelila za drugačije radno iskustvo koje je sticala u krojačkim radnjama u centralnom Londonu, kalila zanatske veštine po luksuznim modnim kućama, u početku dizajnirala veš, obuću... 

I tokom svog višedecenijskog rada, Stella McCartney bez obzira gde god da je radila, doslovno se pridržavala svoje mantre da uvek dizajnira garderobu koju i sama želi da nosi: "Ne radi se o tome kako garderoba i aksesoari izgledaju u studiju ili na pisti. Ono što je bitno jeste kako odevni komadi izgledaju na nekoj osobi."

Bez izuzetka, u okviru Nedelje mode u Parizu, Stella je manifestovala na garderobi koju dizajnira, upravo ono što misli. Na jučerašnjoj reviji svaki komad britanske dizajnerke je prilagođen za svaki dan, vrlo je nosiv i lak za kombinovanje. 

Kolekciju Fall 2018 ne "krasi" samo univerzalnost, već i oversize krojevi, slojevitost koja se najbolje oslikavala u kombinaciji "košulja+sako+kaput". Videli smo i dosta džempera predugačkih rukava, patike, kao i veoma ženstvene haljine urađene od svile i tila.

Paleta koju je koristila je u bojama jeseni - zagasita braon, teget, bordo, bela, bež, a dezeni su se "kretali" od karo, preko cvetnih do onih sa motivima ženskih likova. 

Kreatorka je svoju angažovanost i ovog puta stavila u prvi plan te je na celoj kolekciji vladala animal-free policy, odnosno odsustvo prirodne kože i krzne. Strani mediji ističu da je na taj način tokom godina uticala na mnoge dizajnere koji su sledili njen primer odustajući masovno od upotrebe krzna i kože.

Na sledećoj strani pogledajte kako je izgledala revija Stelle McCartney u Parizu:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/