Osmisliti scenografiju jedne revije predstavlja zahtevan posao za savkog dizajnera koji želi da ostavi najbolji mogući utisak sa kompletnom revijom. Zato se prilično dosta vremena provodi na izboru muzike koja će pratiti modele, prostora u kom će revija biti održana ali i scenografiju u kojoj će manekenke i modeli doći još više do izražaj. Jednako bitan, ako nas pitate segment revije je #frontrow, ali ne samo lista zvanica koja će ga popuniti već i način na koji je ukrašeno svako sedište.  

Da postoje modni Oskari u dekorisanju stolica, Alexander McQueen bi sigurno trijumfovao! Naime, svako sedište u prvom redu bilo je prekriveno ručno pletenim džemperom od aranske vune, jednim od čuvara tradicije britanskog modnog nasleđa.

Domišljat i svakako fantastičan detalj, koji je u najavi obećavao nešto više od klasične nove kolekcije u kojoj su svi svakako očekivali upravo pletivo, kako zbog dekoracijskog gesta, tako i zbog činjenice da je u pitanju predstavljanje komada za sezonu jesen/zima.

Ipak, Sarah Burton je na umu imala nešto drugačije.

U nizu suse  smenjivali dramatični modeli: fino krojena odela, suknje, ogrtači, a posebnu pažnju privlačili su detalji.

Korset kaiševi od kože, bustieri, rese, asimetrične minđuše i masivne čoker ogrlice, bili su deo armije aksesoara koja je bržljivo krasila svaki model. Ipak, detalji koji su se posbeno isticali jesu aplikacije sa motivom buba koje su krasile deo kolekcije mrežastih haljina i suknji, a našle su se i na cipelama.

Od boja dominirale su crna i crvena, dok su dezeni i ovaj put bili inspirisani egzotičnim cvećem, motivom koji se provlači kroz praktično sve kolekcije britanske dizajnerke, kako u vidu printa, tako i u vidu forme.

A kada smo kod forme, pored ustručene ženske siluete, koja se isticala svojom gracioznošću, najzastupljenija bila je dekonostrukcija kroja.

Od materijala preovladavala je svila, koža, saten, pa i spandex i ponešto čipke, koja je u kombinaciji stvarala utisak pomalo dominatnih fetiš outfita, estetika kakvu je mahom zastupao sam Lee McQueen.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/