Na sinoćnoj reviji prolećne kolekcije Alexander Wanga osećao se emotivan naboj. Naime, prvi put u publici našla se porodica samog kreatora koji se na kraju revije pojavio pred publikom i pozdravio svoje roditelje. 

Inače, Wangovi roditelji odavno su razvedeni ali ih je sin nedavno "spojio" u Santa Barbari kada je prvi put čuo priču o njihovoj emigraciji u SAD koju je iskoristio za inspiraciju kompletne kolekcije.

"Na znam kako ih ranije nisam pitao o tome...", izjavio je Alexander. 

Ipak, iako je migracija bila tema, kolekcija je bila daleko više lična nego politička. Ovo je takođe njegova prva kolekcija koju predstavlja unutar novog kalendara - Jun i Decembar, te nosi naziv Collection 1.

Sama kolekcija je bila u njegovom maniru prepuna seksi-sportskih komada stilizovanih sa bandana maramama i novim kožnim patikama koje je Wang uradio u saradnji sa Adidasom, ali i super elegantnim baletankama sa nitnama i trakastim kaiščićima.

Pored haljina, veliki deo kolekcije obuhvatala su mini suknje i šortcevi (metalizirani, kožni i od trikotaže), kao i dekonstruisane jakne i sakoi sa naglašenim "jakim" ramenima. Kožni kaiševi su pored bandana doprineli tom grunge momentu.

Neizbežan detalj su bile i torbice oko struka, koje je Wang doduše stilizovao oko vrata, na grudima modela. Naravno, veliki deo modela imao je otisnuto ime dizajnera ili ispisano CHINATOWN, a pored ženskih modela, prikazana je i muška kolekcija u sklopu iste revije.  

Moramo da napomenemo kako je Wangovu reviju obeležila najjača grupa modela današnjice, predvođena Kaiom Gerber, Bellom Hadid ali i njihovim iskusnijim koleginicama - Annom Ewers, Behati Prinsloo i Mariacarlom Boscono koja je ponela savršen sportski-kimono sa belim "adidas" prugama i prorezima u predelu stomaka.

Pogledajte u nastavku nekoliko izdvojenih izlazaka koji su nas najviše impresionirali: 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/