Kada uzmete u obzir da Caroline ima čitavih 80, mada joj niko toliko ne bi dao, te činjenicu da je na modnoj sceni prisutna već pola veka, sasvim je logično zašto je jedna od najčuvenijh dizajnerki današnjice odlučila da se povuče sa vodećeg mesta u kući koja nosi njeno ime.

Isto tako, razumljivo je i zbog čega je od 31-godišnjeg Wesa Gordona zatražila da u njenu kuću uvede mladalački, veseliji i inspirativniji stil, a da naravno pri tome ostane veran temeljima brenda.

I po mnogima, Wes je u tome zaista i uspeo. 

U kolekciji za sezonu proleće/leto 2019. našli su se vešto iskrojeni komadi, koji su pre svega oda ženstevnosti i damskom stilu, ponajviše naglašeni cvetnim dezenima, ali i samom siluetom, mada mahom onom oversized.

Eksplozija boja i dezena spojenih u efektne i vrlo nosive komade, Wesu je donela titulu novog kralja printa.

Mladi dizajner je zaista uspeo da unese mladalački i razigran duh u brend, upravo i ponajviše zahvaljujući veštim kombinovanjem dezena i veselih boja, kao i sjajnim spojevim mix and match komada.

Međutim, ono što je zasmetalo vernim poklonicima brenda jeste prepoznatljiva elegancija za koju je u Carolininim kolekcijama bio odgovoran onaj istančan majstorski kroj, praktično skulpturalne forme.

Kroj karakterističan za diazjnere stare garde, Yves Saint Laurenta i Cristobala Balenciagu.

To su jedne od onih haljiina čija konstrukcija je toliko perfektno odrađena da izgleda kao da je kroj urađen isključivo po meri osobe koja je nosi i ostavlja moemtalan statemant utisak, kakav god se dezen ili koja god se boja nalazila na njoj.

U Gorodnovoj kolekciji to ipak nije slučaj, njegove siluete su lepršave i mahom ovresized, te tu dozu elegancije retko na kom komadu možemo naći, ali prepoznatljiva ženstvenost nije izostala, međutim pod palicom novog kreativnog direktora isključivo u domenu materijala, boja i naravno dezena. 

Pogledajte na drugoj strani još nekoliko modela sa revije:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Tekst : Maja Bunčić