Ko je Monica?

Pored činjenica da je na njenom @monicaainleydlv profilu prati malo više od 62 000 folovera, te da je ujedno i jedan od voditelja sve popularnijeg podcasta Fashion No Filter (ima preko 3 miliona downloada) kog vodi zajedno sa modnom novinarkom Camille Charriere, Ainley je devojka koja je do sada snimila nekoliko izuzetno uspešnih i zanimljivih video #behindthescene formata.

(Zbog čega je Pariz najomiljeniji i najpopularniji modni grad na svetu?) 

Između ostalih tu je i Paris vs. London dokumentarac koji je zajedno sa gore pomenutom Camille Charrire snimila za francuski kanal Paris Premiere, kao i video Dressing for Paris Fashion Week koji je uradila u sponzorstvu sa britanskim gigantom u svetu robnih kuća Harrods.

Upravo ovi video formati, ali i njeno modno novinarsko iskustvo (pisala za Vanity Fair, CNN i Vogue) bili su jedan od glavnih razloga da je internacionalni ELLE angažuje kao voditelja svog video projekta BEHIND THE SEAMS koji ćemo i na Elle.rs premijerno i ekskluzivno pratiti tokom PFW izdanja.

Monica je inače Kanađanka koja je u Pariz došla na studije, nakon kojih je odlučila da ostane u francuskoj prestonici. Upravo tu je upoznala Parižanku Camille sa kojom je pored prijateljstva ostvarila nekoliko poslovnih uspeha.

Iako je Kanađanka, Monica ima u potpunosti francuski stil - s malom dozom britanskog, pod uticajem činjenice da je u Londonu u međuvremenu živela punih šest godina.

Među omiljene komade koje poseduje ističe odelo s potpisom Louise Trotter, dizajnirano baš za njeno venčanje, koje predstavlja spoj Biance Jagger i Carolyn Bessette-Kennedy, inače dve modne ikone koje najviše voli.

(14 kultnih momenata sa Pariske nedelje mode koje ćemo večno pamtiti)

Za proleće iako zna da je trend bež ipak preporučuje pale pink, dosta cvetnog dezena i karneriće.

Omiljeni dizajneri ove kul devojke?

Joseph u kome je dizajner baš njena prijateljica Louise Trotter, zatim Phoebe Philo dok je kod brendova okrenuta manje poznatom mađarskom Nanushka i austrijskom Petar Petrov.

Ako je pitate za fetiš, odgovoriće vam da je nakit njena pasija, i to onaj koji pravi Alighieri iza kog stoji Rosh Mahtani i njena Dante inspiracija Božanstvene komedije, ali i svet naočara ( Tom Ford omiljene) i geometrijske, kompaktne torbe koje kreira naša Roksanda Ilinčić.

Pogledajte u nastavku teaser za Behind the seams sa Monicom >>>>

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/