Modni svet danas se preselio iz Milana u Pariz, gde će ispratiti najpoznatiji i najposećeniji Fashion Week na planeti.

Kao poslednja stanica na stazi, Paris Fashion Week je mesto gde dizajneri pokazuju svoje najbolje kolekcije i trendove nove sezone.

(Ovako izgleda najluksuzniji hotel u 2018.)

Pariz je i dom najglamuroznijih hotelana svetu, koji mame te iste dizajnere da baš u njegovim restoranima, salonima i apartmanima prikažu nove kolekcije, a goste Pariza da upravo u njima provedu nezaboravnu modnu nedelju nudeći najbolje gradske lokacije, uslugu na najvišem nivou, pogled na Ajfelovu kulu i Trijumfalnu kapiju te luksuzan smeštaj.

Pogledajte u nastavku top hotele francuske prestonice:

Hotel de Crillion, Rosewood Hotel

Renoviran u julu prošle godine, Hotel de Crillon više nije "pospana" dama čuvenog pariskog trga Place de la Concorde.

Nakon četiri godine i glasina o vrednosti od 222 miliona dolara, istorijski hotel je elegantan, sofisticiran i krajnje moderan - te sigurno privlači najveće igrače Fashion Weeka.

Pretpostavljamo da je Karl Lagerfeld imao prvenstvo u hotelskim apartmanima Les Grands, posebno u dva izuzetna apartmana dizajnirana od strane same modne ikone, sa raskošnim detaljima kao što su nameštaj po meri i mramorno kupatilo.

Hotel ima i "riznicu" ostalih apartmana, od Marie Antoinette (posvećen jednoj od najpoznatijih bivših stanovnika hotela, obložen roze ružama) do Bernstein apartmana (nazvanog po američkom kompozitoru Leonardu Bernsteinu, koji ima veliku terasu pogodnu za žurke nakon revija).

Le Royal Monceau-Raffles Paris

Samo na korak od Champs Elysees, nalazi se Le Royal Monceau-Raffles Paris, član grupe prestižnih vodećih hotela sveta, ili ti ono što se jedino može nazvati modernom palatom. Hotel je posvećen savremenoj umetnosti, njegova kolekcija je toliko velika da ima čak i galeriju koja sve to sadrži.

Dizajneri obožavaju "dvoranu ogledala", veliko stepenište u predvorju u kom pored stepenica dominiraju lusteri.

Modeli neće moći da naprave dovoljno selfija u kupatilima u gostinskoj sobi, konstruisanim u potpunosti od ogledala. A slavne ličnosti će se uputiti u klub za privatne članove gde se nalazi koktel lounge bar.

Ritz Paris

Prošlogodišnja Nedelja mode u Parizu, praktično je bila smeštena u Ritz Paris.

Velika dama Place Vendome se upravo tada ponovo otvorila nakon potpune obnove, i svako ko je bitan bio je viđen kako pije u obnovljenom baru Hemingway, uživajući u čaju u njegovoj elegantnoj bašti, i fotografisan na čuvenom stepeništu.

Godinu dana kasnije, Ritz još uvek ima dosta intriga za modni set, ugošćujući neke od najvećih zabava Fw izdanja i kasne večeri ovog dešavanja.

Očekuju se vrhunski dizajneri i urednici sa rezervacijama za najveće hotelske apartmane, od kojih je najimpresivniji prikladno moderan apartman Coco Chanel, oaza sa dve spavaće sobe u kojoj je dizajnerka  živela pune 34 godine.

Coco je tada sama uređivala apartman koji još uvek sadrži crno-bele motive, ogledala sa pozlaćenim okvirima i originalne skice.

La Reserve Paris Hotel & Spa

Ovaj hotel je hit među modnom elitom od svog otvaranja 2015. godine.

Nekadašnji dom vojvode od Morny (polubrata cara Napoleona III), elegantno je obučeno u svileni damask, baršunastu draperiju i parket od riblje kosti. Oni koji znaju mogu da pobegnu od gužve tako što se udubljuju u hotelsku biblioteku sa 3000 starih knjiga.

Uveče, prostor se pretvara u jazz klub u kojem modna elita pijucka martinije i flertuje do kasno u noć. Da biste doživeli Fashion Week na pravi način, odsednite u Grand Palais Suite, gde se Ajfelov toranj vidi iz svih uglova, bez obzira da li pijete Rose na balkonu ili u kadi glavnog kupatila. Apartman ima originalni kamin i antikvitete Napoleona III.

Nolinski Pariz

Pod nadimkom "hram umetnosti", Nolinski Pariz je jedan od najnovijih luksuznih hotela u gradu - i pravi je magnet za ljubitelje dizajna.

Svaka smeštajna jedinica dolazi sa očaravajućim i jedinstvenim stilom, od klasičnih soba prekrivene baršunastim plišom do apartmana Josephine sa nameštajem po meri i antičkom umetnošću. Hotel je pravi raj za Fashion Week, sa okupljanjem insajdera u Grand Salonu, koji je ukrašen plišom i tvidom - za intimne sastanke i diskretne poslovne dogovore. Modeli i poznate ličnosti sigurno će se okupiti u spa centru, gde se vrhunski proizvodi švajcarskog brenda La Colline fokusiraju na tretmane protiv starenja.

Les Bains Pariz

Modni svet koji traži mesto gde će moži da se zabavi, uputiće se u Les Bains Pariz, omiljen kod mladih i elegantnih.

Od 1800.ih godina ova ustanova je bila namenjena za ples i piće.

Hotel raspolaže noćnim klubom sa crno-belim kockastim podom, restoranom "obučenim" u svetlucavu crvenu pločicu i neonska svetla, i bar koji služi kreativne koktele dok sunce ne izađe. VIP gosti mogu na after party u apartman 502, koji raspolaže prostranom terasom i boemskom umetnošću na zidovima.

Hotel Barriere Le Fouquet Pariz

Putovanje u Pariz za Fashion Week ne bi bilo potpuno bez zaustavljanja u hotelu Barriere Le Fouquet u Parizu.

Smešten na samom Champs Elysees, ovaj vodeći hotel u svetu je igralište za modne klijente tokom cele godine - ne samo tokom sedmodnevnih svečanosti. Renoviran 2017. godine od strane priznatog francuskog dizajnera Jacques Garcia, hotel je glamurozno sedište, gde su sobe ukrašene svilom, antilopom i mermerom. Restoran hotela - istorijski lov na pariške umetnike i filmske zvezde od 1899. - sigurno će biti mesto za  koktele i večere pre i posle revija.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/