Revija jedne od najvećih britanskih dizajnerki Stelle McCartney održala se na jednoj od najprepoznatljivijih lokacija Pariza, ali i simbola grada: predivnoj Operi Garnier.

Britanska dizajnerka koja se pored prepoznatljivog rada može pohvaliti i prestižnom titulom pripadnice reda britanskog kraljevstva, na pretposlednjem danu Paris Fashion Week-a mogla se pohvaliti i prestižnim zvanicama koje su sedele u prvom redu revije, poput: Jaene Dumas, Karlie Kloss, Maise Williams, Anne Wintour, Carine Rotfield, Clamence Poesy, Oprah Winfrey i mnogih drugih.

I ovoga puta idejna vodilja kolekcije bila je vezana za održi razvoj odeće, temu koja postaje sve zastupljenija u modnoj industriji, a Stella je svakako predvodnica u ovom vrlo važnom modnom poglavlju 21. veka, razlog zbog koga su se upravo na njenoj reviji sjatila sva značjna imena fashion sveta.

Dizajnerka je našoj dragoj Monici otkrila da je sramno što u modernom dobu koristimo konstantno deset istih materijala od kojih pravimo odeću, te se u svojoj kolekciji namenjenoj za sezonu jesen-zima 2019/2020 posvetila isključivo recikliranim materijalima, koji su u najmanju ruku izgledali fenomenalno (predstavljeni i u dekonstrisanim formama, kao i u efektnim bojama i teksturama).

Što svakako možete otkriti u videu, kao i jedan vrlo zanimljiv detalj vezan za pozivnicu za samu reviju.

Naredna revija na koju se Monica uputila bila je ništa manje impozantna i ništa manje značajna kada su u pitanju predstavnici britanske modne scene, a to je ALexander McQueen, na čelu sa kreativnom direktorkom Sarah Burton.

Sarah je ostala dosledna prepoznatljivoj estetici kuće, oslanjajući se na neke od specifičnih britanskih tradicionalnih pečata (kao što su na primer simboli u vidu detalja ili same tkanine), da bi naposletku svaki model zaokružila i ličnim senzibilitetom koji je na kraju dana uvek nežan i ženstven.

Ubistven spoj. Onaj koji nam je ove sezone predstavio neustrašivu ženu koja nosi ružu oko struka poput revolvera! 

Koja fashion lica su posetila ovu prestižnu reviju i koje su outfite izabrali da prošetaju te večeri, otkrijte u našem specijalnom insjaderskom u videu u nastavku:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/