Jason Wu je u kolekciji za proleće/leto 2014. oživeo devedesete godine prošlog veka. Kao da je na samom početku želeo to da istakne reviju je otvorila Karen Elson, manekenka koja je karijeru započela baš u to vreme. Čak je i haljina koju je nosila neodoljivo podsetila na Kate Moss iz tih dana.

Ova Wu-ova kolekcija predstavlja suštu suprotnost svemu što je do sada radio. Naglašena ramena, stroge krojeve, jake materijale zamenio je jednostavnošću i svedenim bojama. Akcenat je stavio na safari odela od antilopa i svile, a uz njih su revijom dominirale pripijene haljine laganih materijala, među kojima su samo neke transformisane u korsete ili haljine sa kragnom zakopčane do grla.

Revija je takođe predstavljala igru svetlosti i tame, u kojoj je bila zastupljena paleta boja koja je obuhvatala neutralne tonove bež, zlatne, sive, bele, crne, boje žalfije i peska, sa po kojim modelom u kraljevsko plavoj boji, koja je čitavoj kolekciji dala posebnu draž. Jednostavnost boja Wu je začinio diskretnim šljokicama.

Ono što je učinilo kolekciju tako zavodljivom predstavlja upravo utisak da se Wu ni malo nije trudio da postigne taj sexy efekat.

Tekst: Katarina Pavlović

Jason Wu stvorio je kolekciju koja predstavlja sklad između strukture i lakoće materijala...