Jean Paul Gaultier obožava da izaziva kontroverzu. Nijedna njegova revija ne može da prođe bez male doze drame, teatra i naravno zabave, pa je tako bilo i na njegovoj reviji visoke mode na kojoj su posetioci prisustvovali svojevrsnom burlesknom šou, koji je zatvorila niko drugi nego najpoznatija burleskna dama Dita Von Teese!

Leptiri su bili lajt motiv revije “igrajući” iznad struka, ramena su bila naglašena, pufnasta, meka, a svaka kreacija je nosila boje najegzotičnijih insekata.

Reviju je otvorio model u crnom satenskom kostimu u kom je gornji deo nabran tako da podseća na krila leptira. Za njom su usledile varijacije odela u kombinaciji s prozirnim bluzama i naglašenim ramenima. Saten i svilu Jean je povremeno “razbio” sa jaknom od teksasa bez rukava opšivenu sitnim prelicama i draguljima u crnoj boji.

Sredina je pripala tilu, "vatrenim" kreacijama i cipelama sa crtom (bez ravne obuće kod JPG) dok je kraj ostao rezervisan za gotičke Moulin Rouge plesačice koje su nosile kostime s dosta perja, tila, čipke, mreže.

Poseban detalj kolekcije su bili šeširi s mrežicom i perjem koji su takođe u nekim modelima podsetili formom na leptirova krila.

Leptiri su bili lajt motiv ove revije “igrajući” iznad struka u neobičnim krojevima, a pred sam kraj revije pojavila se i kraljica burleske Dita Von Teese u korsetu duboke plave boje koji je takođe podsetio na leptirova krila.