“Stara škola, nova škola, chic u paru sa street stilom…” to su beleške koju su ispratile jesenju kolekciju DKNY linije.

Kolekciju pod nazivom NewYork Mash Up! Donna Karan je upakovala u urbane modele na ivici hipsterskog looka: crne parke sa krznom kombinovane sa crnim elegantnim haljinama u stilu dvadesetih iz prošlog veka koje su modeli prošetali u paru sa crnim patikama debelog đona, kratkim čarapama i ofkors sa kačketom.    

Donna Karan je žena koja zna kako omladina diše, šta želi, bilo da je u pitanju neka IT devojka koja ne može bez statement džempera sa  slovom “D” i rukavima koji su opšiveni svetlucavim trakama ili andergraund cura koja nosi kožnu suknju A forme i afro kikice.

Naravno, od boja je dominirala večna i urbana crna (ako je suditi po Donni, Njujorčani ne mogu da se zasite crne) koju je slavna kreatorka kombinovala s mornarsko plavom i dubokom bordo nijansom, osveživajući tek na nekim mestima kreaciju s dozom žute i sive.

Pored efektnih parki i kaputa, pažnju svih prisutnih je privukao defile mini haljina u neon čipki koje su bile lagan, lepršav i zavodljiv contrast teškim, raskošnim crnim jaknama.  

“Ne postoji ništa bolje što možete da obučete i zapalite ‘grad’. Lagana, prozirna haljina i krznena jakna.”

Za sve one koji požele da se zabave tu su haljina nalik ponču u neutralnoj sivi i crnoj, ali i animal printu koji je kod Donne prefinjeniji, svedeniji, kao i uzane, seksi haljine u teget pepito dezenu u kojima možemo da zamislimo svaku stylish devojku.      

Crne parke s krznom, džemperi sa rukavima opšivenim svetlucavim trakama, prozirne suknje do članka, patike, kačketi....Donna zna šta mladi urbani ljudi vole da nose!