Iako je nagovestio da bi uskoro mogao da promeni ime svog brenda, Marc Jacobs je jesenju kolekciju prvi put nakon 13 godina prepustio u ruke dveju dizajnerki: Katie Hillier i Luelle Bartley koje su uspele da nam prikažu više nego briljantnu reviju!  

U najnovijoj kolekciji videli smo spektar modela i boja, ali su dominirali XXL džemperi, ukrojene jakne, rolke, suknje od tila u military paleti i neverovatne kragne koje su izgledale nalik masivnim mašnama (koje su definitivno donele dašak Rusije na pistu).  

Simpatične dizajnerke su u bekstejdžu nakon revije izjavile da im je osnova bila u modelima sportske forme što se dalo pretpostaviti iz cipela s debelom petom, haljina nalik onim koje nose skijaši sve sa “reklamnim” sloganom, kao i majice koje su nas podsetile na hokejaške dresove.

Posebnu pažnju su nam privukle raskošne suknje od tila uparene s vunenim sakoima i širokim džemperima, i koje su varirale u paleti od neutralne all in grey palate do miksa jarkih boja kao što su modroplava, cigla crvena i maslinasto zelena.

Na reviji je viđen i karo dezen bez kog nijedna Marc Jacobs revija ne može da prođe, i to u vidu suknji i strukiranih sakoa. Uostalom, reči su suvišne kada je jedna ovakva revija na delu, trk u galeriju >>>

Ako je suditi po mnogim kritikama ovo je bila najurbanija i najzanimljivija revija na ovom izdanju NYFW-a koja je ponudila efektan miks sportske forme, tribalnih elemenata, jarkih boja i neobičnih detalja...