Među 55 modela koliko je libanski dizajner Elie Saab prikazao na svojoj haute couture reviji, nije bilo apsolutno nijedne kreacije koju bismo mogli da nosimo tokom dana, pa čak ni u malo formalnijoj prilici. Nope.

Naravno da nas to uošte nije iznenadilo ako znamo kako spoj haute couture i Elia retko kada rezultira kolekcijom u kojom ne dominiraju spektakularne balske kreacije koje su oda ženstvenosti, glamuru i prelepim materijalima. Jer, Saab klijentela nije ready-to-wear, ona je mahom couture i royal.

Najveći broj ljudi koji kupuje modele libanskog dizajnera pripada evropskim kraljevskim porodicama i poznatima koji konstantno cirkulišu po glamuroznim događajima. Takođe treba napomenuti da je za razliku od drugih couture kreatora, Elie svoj modni studio stacionirao u Bejrut.

Ali vratimo se kolekciji koja je bila sve ono što smo i očekivali: balske haljine u paučinastom, fluidnom šifonu i organdinu, posute sitnim perlama, draguljima i biserima, dugi rukavi, mahom zatvoren dekolte, raskošne suknje.... to je silueta od koje Saab već godinama ne odstupa.

Da je sa bojama jednako dobar, kao u domenu kroja i materijala, dokazao je ponovo. Dominacija je pripala modroplavoj, bronzanoj, tirkiznoj, burundin boji i pale ružičastoj.

Naklon.

Kralj couture-a je još jednom potvrdio da mu krunu niko neće skinuti još dugo i dugo....