Naša najpoznatija dizajnerka, Roksanda Ilinčić priredila je jednu od najupečatljivijih prolećnih kolekcija koje smo videli do sada na ovosezonskom London Fashion Week izdanju. Ilinčić čije modele nose poznate dame poput vojvotkinje od Kembridža, glumica Emme Stone i  Marion Cotillard, ostala je verna eksploziji boja, kombinaciji ravnog i oblog kroja, kao i korišćenju najfinijih materijala.

Demonstrirajući da je jedan od najboljih kreatora kada je u pitanju kroj, Roksanda nam je u prolećnoj kolekciji za 2015. priredila modu sa arhitektonskim genom. Asimetrija je takođe bila prisutna u vidu neobičnih karnera na haljini koje su dominirale među modelima.

Jednako atraktivni su bili oversize duksevi u intenzivnoj narandžastoj, baby plavoj i crnoj boji. Metalni, tanki kaiševi su bili jedini detalj, dok smo na nogama videli Roksandinu verziju anatomskih papuča, što nam je samo još jednom dokazalo da će i sledeće leto, pripasti ovom modelu ravne obuće.

Za inspiraciju ovoga puta, srpskoj dizajnerki koja već odavno stvara iz Londona, poslužila su umetnička dela Julie Dault koja se proslavila 3D instalacijama od folije i plastike, nalik valjcima. Nama su posebnu pažnju privukle ipak jednobojne haljine sa upečatljivim, chic detaljem u vidu karnera koji je nalik fluidnom kaišu kompletan look zaokružio na jedan elegantan način.

Roksanda je odlučila da na leto nosimo oversize dukseve, fluidne haljine sa asimetričnim karnerima, intenzivne, "vrisak" boje i Birkenstock papuče.