Da se ne lažemo. Ne postoji nijedna osoba na svetu, a da je pasionirani zaljubljenik u modu, koja ne želi da bar jednom poseti luksuzni, pariski atelje u kojem je stvarala legendarna Coco Chanel. To je must see za sve fashioniste.

A čini se i za veliki broj drugih, poput rediteljke Sam Taylor-Johnson (njenu filmsku ekranizaciju romana 50 shades of grey, s nestrpljenjem očekujemo na proleće) koja je još pre 5 godina imala priliku da fotografiše legendarni prostor koji se nalazi na pariskoj adresi 31 Rue Cambon.

Fotografije nastale u tom periodu, tek će ovih dana ugledati svetlost dana, i to na specijalnoj izložbi koja će biti organizovana u galeriji Saatchi. Naime, 34 slike otmenog ateljea u kojem je slavna kreatorka stvarala svoju eponimnu modu, nedavno je video Karl Lagerfeld, koji je smatrao da to zaslužuje jednu specijalnu izložbu pod nazivom “Second Floor”.

“Ovo je moja prva izložba fotografija nakon 5 godina pauze, ali ove fotografije nikako ne bih nazvala modnim. One su portret jedne kompleksne i zanimljive ličnosti kakva je bila Coco. U njenim privatnim odajama tragala sam za njenim karakterom, navikama Da, želela sam da uslikam njen slavni portret koji je uradio Horst, ali sam prevashodno želela da fotografišem atmosferu koju je oblikovala velika Coco,” izjavila je Sam naglašivši da je svetlost u prostoru bila njen savršen pratioc koji joj je pomogao da uslika krajnje umetničke, bajkovite fotografije.