S vremena na vreme, pojave se kolekcije koje “probude” niz osećanja. Najnovija kolekcija za proleće/leto 2015 italijanskog prestižnog brenda Fendi bila je jedna od takvih.

Velikim delom za romantičan, dirljiv momenat pored modela je bila zaslužna i pažljivo odabrana muzička podloga – melahonlični instrumental na klaviru sa delovima tribalne muzike, kao i defile manekenki (Cara, Kendall, Joan, Lindsey, Georgia, Stam) koje su izgledale prelepo, stilizovane u Karlove savršene kombinacije.  

U samoj najavi revije, Karl Lagerfeld je izjavio da je bio inspirisan čuvenom rimskom palatom Palazzo della Civilta Italiana u kojoj je nedavno locirano sedište brenda. Palata koja je poznata i pod imenom Square Colosseum, deluje netipično za rimsku arhitekturu, nalik nekom arapskom hramu, sve sa 9 lukova ispred kojih su postavljene masivne skulpture.

Zato ne treba da čudi što je Karl odlučio da se ovoga puta najviše pozabavi svojim “arhitektonskim” genom pa da se poigra krojem. Reviju su otvorile haljine u otmenoj teget boji, sve sa printom orhideja i “poluiscepanim” fejk džepovima po sredini i pri dnu modela koji je trebao da dočara spratove palate.

Takođe, treba napomenuti da je ova Fendi kolekcija imala za dominantan vajb, mladolik i urban look koji nismo bar do sada videli na Fendi revijama. Kada kažemo urban i young mislimo prevashodno na elegantne, bomer jaknice s dužim, ravno krojenim reverima i savršene mini suknje, asimetričnih falti, kao i na baggy pantalone od mekog teksasa.

Kraj je pripao bajkovitim haljinama od perja u pastelnim nijansama plave, ružičaste i ofkors crne boje. Kao jedan od najupečatljivijih detalja sa revije bile su egzotični i neobični floralni ukrasi za kosu. 

Cvetni motivi nisu nikakva novina u modi, ali ova kolekcija je bila toliko F-R-E-S-H and P-R-E-T-T-Y da smo poželeli da premotamo film do proleća i obučemo njene najatraktivnije modele odmah!