Miuccia Prada, kreativna direktorka modne kuće Prada, je pred samu reviju izjavila da je trenutno fokusirana na ručni rad.

"I to ne samo u sferi materijala već i nameštaja, lustera. Sve sam više opsednuta antikvitetima i elementima prošlosti koje danas retko gde možemo da vidimo, nažalost."

A prolećna kolekcija je bila upravo to: dokaz neizmerne ljubavi Miuccie prema brokatu koji obožava, ali i istoriji i materijalima koji su se najviše koristili u prošlosti.

"Izradili smo nekoliko materijala specijalno za ovu kolekciju. Na taj način smo odlučili da oživimo ručni rad," izjavila je kreatorka koja je u kompletnoj kolekciji odala počast ručnom radu i vintage materijalima, ali uz pomoć modernog kroja.

Na reviji su dominirali teški, grubi kaputi ispod kojih je Miuccia stilizovala modele u prozirne, delikatne odevne komade i pletene pulovere u intenzivnim bojama, ali i suptilnu, oslikanu svilu.

Jedna neočekivana i drugačija revija koja je izgledala kao da smo zakoračili u neku raskošnu palatu punu antikviteta.Takođe, treba napomenuti da smo nakon 6 godina pauze od mode, prvi put videli Gemu Ward. Možete da zamislite kako je Twitter poludeo u tom trenutku!

Kontrast modernog kroja i materijala kao i detalja koji su dominirali u prošlosti, obeležio je prolećnu kolekciju prestižnog italijanskog brenda.