Jedna od najiščekivanijih revija ovosezonskog izdanja Fashion Weeka, u režiji Rafa Simonsa održana je u Luvru, mestu u kom se istorija susrela sa Diorovim sofisticiranim minimalizmom.

Bila je ovo lekcija RTW mode u kojoj smo videli jedni ležernije, urbanije lice Rafa koji je odlučio da njegova najnovija kolekcija više bude ready-to-wear nego haute couture. Treba napomenuti da je Raf odlučio da svoju najnoviju kolekciju prikaže u mestu u kom je tradicionalno Louis Vitton, dok je na čelu creative bio Marc Jacobs, prikazivao svoje kolekcije tokom PFW-a.

Reviju su otvorile jednostvane bele kreacije u vidu belih bluza bez rukava i savršeno ukrojenih pantalona, nakon koje su usledile haljine A forme koje su se potom “presvukle” u pufnaste haljine dužine do članka, koje su obeležile sitne, decentne šare. Kožni, elegantni kaputi i pastelna odela na tufne su presekli eterični intro, da bi kraj pripao seriji širokih, sofisticiranih Bermuda ravnog kroja koje je Raf upario sa ogrtačima bez rukava i satenskim kaputima.

Boje su bile osnovne, pa iako je dominirala bela, kraj je pripao kreacijama od ciklame, kobalt plave i trava zelene. 

Poseban detalj je bio rezervisan za obuću koju su činile cipele na malu petu preko kojih su devojke nosile grejače. Make up je bio skoro pa neprimentan, sveden, dok je kosa bila u opuštenom stilu, puštena da pada na ramena.

Diorovu ženu nećete moći da ne primetite sledećeg proleća: ona je opuštena, sofisicirana i stilizovana u par chic bermuda koje je finiširala jednostavnom bluzom i raskošnim ogrtačem bez rukava.