Libanski dizajner Elie Saab koji tokom jedne godine prikaže čak 4 kolekcije u francuskoj prestonici, od kojih po običaju najveću pažnju medija i poznatih lica izazove ona sa prefiksom haute couture, potrudio se da nam na parisku pistu donese glamuroznu  i razigranu Kaliforniju.

Iako je kompletnu reviju osmislio tako da su gosti imali utisak da su na nekoj italijanskoj obali (muzička podloga je bio zvuk vode, talasa koji se „razbijaju“ o stene), Elie je u sferi odeće odlučio da njegova žena na proleće bude chic i glam hippie, nalik nekoj Stevie Nicks iz 21. veka.

U kolekciji koju je kreator nazvao „Dive into the Deep“, boje su jedino odgovarale Amalfi obali: modroplava, tirkiznozelena, ciklama, narandžasta... ombre detalj je bio takođe čest detalj, posebno na dugim koralnim i žutim haljinama donoseći na pistu romantičan zalazak sunca. U kroju, Elie je bio veran svom prepoznatljivom: klasika + diskretna asimetrija.  

Iako su kreacije u printu i jarkim bojama dominirale, moramo da konstatujemo da ih je nadmašila serija čipkanih modela koja nas je podsetila na najbolja haute couture izdanja.

Defile svih manekenki ispratio je hit iz 1983. godine koji je otpevala upravo Stevie Nicks „Stand Back“ koji je potvrdio kalifornijski vajb koji smo osetili već na startu revije. 

Od prve do poslednje...Elie je uspeo da potvrdi svoju reputaciju jednog od najboljih dizajnera današnjice!