Jesenja kolekcija je ipak bila drugačija, kao da je Roksanda poželela da boju stavi u drugi plan, igrajući na kartu savršenog kroja, svog drugog impresivnog talenta! Međutim izborom zagasitih, otmenih nijansi vina, modroplave, duleka, tamnoljubičaste Ilinčić je uspela samo jedno: da nam pokaže koliko dominira i u zagasitim, tamnijim bojama.

Za polaznu inspiraciju dizajnerka koja već godinama stvara u Britaniji je izabrala kultni film The Night Porter iz 1974. godine, kao i dela legendarne fotografkinje Debore Turbeville i seriju dramatičnih, romantičnih slika.

Njene koktel haljine imaju jednu prefinjenost, minimalizam ali i senzualnost svojstvenu kreacijama iz 20-ih godina prošlog veka. Mahom midi dužine, satenske i pamučne haljine toplih nijansi burgundy boje, ali i modroplave i camel imale su skoro pa svaka dugačke rukave, niske kragne i trakaste mašne sa suptilnim, tanjim kaiščićima od satena koji su ležerno bili zavezani oko struka.

Jedan od upečatljivih izdanja je bio izlazak manekenke koja je bila odevena u kraći, džemperčić plavoljubičaste kombinacije koji je Roksanda finiširala dramtičnom maksi balon suknjom od crne krep svile.

Kraj je pripao svečanim, maksi haljinama od paučaste čipke, ali i plisiranim suknjama i haljinama koje su donele jednu novu verziju kolor blokinga. U sferi beauty izdanja Roksanda je izabrala minimalizam: skupljena kosa, beo, prirodan ten i crveni ruž.

Ne smemo da zaboravimo i obuću: veličanstvene duboke satensko-plišane čizme u modroplavoj i ciklama boji koje su nas podsetile na Burberry i Stuarta Weitzmena.     

foto: syuzena_pitz / Instagram

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Srpska dizajnerka je najpoznatija po neverovatnoj upotrebi boje. Kada kažemo BOJE, mislimo na jarke nijanse osnovnih boja kojima se Roksanda dokazala kao kraljica kolor blokinga, žena kojoj niko, ali bukvalno niko ne može da parira na tom polju.