Inspirisana poezijom Jean Cocteaua i njegovim prijateljstvom sa Gabrielle Chanel, kreativna direktorka Virginie Viard kreirala je novu Chanel Cruise 2021/22. kolekciju. Na jugu Francuske prikazala je glamuroznu modnu prezentaciju i donela energiju obale, slobode i lakoće postojanja koju priželjkujemo, a sve to finiširala nastupom francuskog pevača Sébastiena Telliera.

O da, zvuči ne samo kao letnja revija iz sna, već letnje krstarenje iz sna, i to nije nimalo slučajno. Prepustite se mašti i na trenutak ćete osetiti dašak jedne savršene večeri na jugu Francuske.

U nastavku vam donosimo 5 stvari koje morate da znate o Chanel Cruise 2021/22.

1. Održana je u Carrières de Lumières

''Poziv na putovanje'' jeste simbolična poruka koju Chanel šalje svojom novom Cruise 2021/22 revijom, smeštenom u Carrieres de Lumieres, u selu Les-Baux-de-Provence. Nekadašnji kamenolom poslužio je kao pista, ponovo ističući kreativnost Chanela u prvi plan. Tamo je 1959. godine Jean Cocteau snimio svoj film ''Orfejev testament'', u kome se pojavljuju i njegove kolege i umetnici Pabla Picassa, Brigitte Bardot i drugi. Cocteau je bio prijatelj i sa ''dragom njegovom Coco'', a njihova sveta ujedinila je Virginie Viard u novoj kolekciji. Takođe, ona je potkrepljena željom modne kuće da se vratimo putovanjima kako bi kolekcije za krstarenja ponovo zaživele.

2. Odiše letnjom jednostavnošću

Jednostavnost, preciznost i poezija Cocteauovog filma nadahnuli su kreativnu direktorku da stvori istu takvu, čistu, minimalističnu kolekciju sa dvobojnim tonovima - belom i crnom. One se prožimaju sa primorskim elementima - mrežastim topovima, lepršavim haljinama i pletenim trenerkama. Naravno da ni ovaj put udobnost nije išla na uštrb prepoznatljivog Chanel chic-a. Istraživanje savršene mediteranske destinacije može da počne!

3. Ne izostaju detalji 

Ako ste pomislili da je sve tako jednostavno, prevarili ste se. Tu su volani, rese, perlice, šljokice i pletenice - koji donose retro look šezdesetih na jedan savremen način.

4. Pojavljuju se i životinje

Gabrielle Chanel je u pismu Jeanu Cocteauu otkrila da je veliki ljubitelj životinja, te da njihove ilustracije krase njen stan u ulici 31 Cambon. Viardova je tu fascinaciju pretočila u različite grafičke motive i aksesoare u obliku raskošnih golubova, koji su lako uhvatili slobodoumnost kolekcije. Posle revije, svaki model je pustio jednu belu golubicu, pre nego što je francuski pevač Sebastian Tellier svojim nastupom obeležio jedno čarobno letnje veče na jugu Francuske

5. Chanel je nastavio da razvija svoj digitalni format

Otkako je pandemija udaljila publiku sa revija, Chanel neprestano razvija svoje digitalne prezentacije kako bi ih učinila popularnijim za gledaoce i klijente - istovremeno ne skrivajući činjenicu da namerava da se vrati u živi format što pre. Ove sezone stigao je kratki film Inez i Vinoodh snimljen na ulici 31 Cambon, kao i moodboardovi koji prikazuju prijateljstvo između Gabrielle Chanel i Jean Cocteaua.

U galeriji vas očekuju najlepše kreacije, a u nastavku cela modna revija.

Glamur na jugu Francuske - evo zašto je Chanel Cruise 2021/22. revija sve što priželjkujemo ovog leta