U četvrtak 14. septembra, u prepunom i prelepom zdanju Ambasade Republike Francuske održana je spektakularna modna revija PIERRE CARDIN powered by RENAULT, u organizaciji agencije Fabrike i Ambasade Francuske.

Beograd je imao čast, da bude jedna od destinacija u okviru „PIERRE CARDIN World tour“, zbog čega je kako je Vesna Mandić direktorka Fabrike istakla, sinoć bio centar svetske mode. Na reviji je prikazano 77 modela iz poslednje kolekcije MARS i desetak modela koji su bili premijerno prikazani, kao deo kolekcije koja će biti na modnoj reviji 25. septembra, kao završnica Paris Fashion Weeka.

Fabrika 202.jpg
Fabrika 

Fabrika 207.jpg
Fabrika 

Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom ispratila svaki model, a na kraju su sa manekenima izašli i dobili ogroman aplauz i kreativni direktor i naslednik Pierre Cardina, Rodrigo Basilicati Cardin i kreator Gian Paolo Giannotti.

Fabrika 344.jpg
Fabrika 

Fabrika 404.jpg
Fabrika 

Ovo glamurozno veče je obeležio i veiki broj uglednih i poznatih zvanica koje su pred početak defilovale na impozantnom „crvenom tepihu“, među kojima su bili: dirigent, Bojan Suđić, pozorišni reditelj Nebojša Bradić, Predstolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic sa suprugom Katarinom, Dragana Ognjenović i Tamara Jarić, glumice Vesna Čipčić i Milica Zarić, brojni Ambasadori i mnogi drugi. 

Konstrakta u modelu visoke mode Pierre Cardin.jpg
Fabrika 

Jedan od najupečatljivijih momenata večeri je bio kada su direktno na „crveni tepih“ stigle zvezde ove večeri: muzičarke Konstrakta i Ana Stanić i direktorka marketinga i komunikacija Erste banke, Aleksandra Kosanović Strižak, u modelima visoke mode Pierre Cardin. Pierre Cradin tim je izabrao njih 3 da budu specijalne gošće kao ne samo poznate žene, već u svemu, izuzetne žene i da se kao što običaj nalaže na svetskim revijama, pojave u njihovim modelima.

Zajednički komentar oko 300 zvanica je bio: „Veče za pamćenje!“