Kada su se još u februaru 2017. na Pradinoj reviji prvi put pojavile ogrlice od školjki bili smo pomalo skeptični.

Svakako da ovakav izbor nakita pretenduje na atraktivnost, ali da biste ga poneli u bilo kakvom okruženju koje nije strogo morsko, potrebno je prilično dosta smelosti i hrabrosti.

Međutim, ovog leta dizajnerske kuće i to pretežno one koje su specijalizovane za nakit, preporučuju stilizovanje ovog prepoznatljivog morskog detalja na nešto drugačiji način. Možemo slobodno da kažemo na minimalistički način.

Ključ dobrog stajlinga krije se između ostalog u pravom materijalu, a to ni po koju cenu ne bi smela biti plastika, već prave školjke ili one urađene od zlata, bronze, metala i srebra.

Zašto da se odvažite i ovog leta uneste ovo odvažno parče nakita u svoju kolekciju aksesora, otkriva dizajner nakita Verda Alaton koja je ove sezone najveću inspiraciju pronašla upravo u školjkama.

"Od kada sam osnovala brend radim sa raznim vrstama prirodnih materijala, a školjke su mi same po sebi oduvek fascinantne. Poželela sam da ih pozlatim i iznesem na površinu njihovu delikanost, ali i posebnu vrstu ženstvenosti koju ovaj oblik poseduje, kao i taj jedinstveni morski duh koji sa sobom nose. Takođe, pasionirani sam putoholičar, a zemlja u koju najčešće radom odlazim jeste Afrika, tačnije zapadna Afrika, gde se recimo veruje da su školjke simbol prosperiteta i sreće. Zbog svega toga ja ih smatram pomalo intrigantnim, a sa druge strane isto tako kao jedan predivan dizajn koji je direktno oblikovala priroda" , objašnjava dizajnerka.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/