Bez obzira da li želite da dodate mrvicu boje vašem bež SS19 ansamblu ili nešto metalik sjaja vašem bridal outfitu, ove komade nakita nemoguće je ne voleti.

(Trend koji će uskoro osvojiti i ulice Beograda: 6 načina da nosite jedan tonalitet ovog proleća)

Marco Panconesi

Nakon rada za Givenchy i Muglera, ovaj italijanski dizajner nakita odlučio je da lansira sopstvenu liniju. Bilo da se radi o njegovim gigantskim minđušama ili onim koji izgledaju kao deo raskošnog lustera, koje se mogu nositi kao jednostavna zlatna kugla ili kao emajlirane višekoloritne naušnice, ovaj modni nakit je inventivan, i vrlo futurističan.

(Pet novih brendova obuće za koje bi trebalo da znate)

Nije ni čudo što je Rihanna bila viđena sa svojim naopako okrenutim minđušama, ogromnim alkama koje se mogu nositi na više načina. I kao da kreiranje sopstvene debi kolekcije nije bilo dovoljno da se zaludimo njegovim dizajnom, Panconesi je više od godinu dana radio i na stvaranju Fenty nakita za pevačicu.

Vanda Jacintho

Ovog meseca brazilska dizajnerka Vanda Jacintho zaokružuje svoj domaći uspeh otvaranjem studia u zapadnom Londonu.

Inspiraciju za stvaranje uniktanih komada nakita, osmišljenih od održivih materijala - uključujući smolu i drvo mahagonije, pronalazi u rodnom kraju Pantanal, bujnom tropskom okruženju. Pored skulpturalnih minđuša, tu je i nekoliko modela lanaca, sa ogromnim ogrlicama gde kombinuje zemljane karamel boje i kontrastne zlatne klinove.

Taal Noir

Shivani Pathak, osnivač i kreativni direktor Taal Noira, nalazi stalnu inspiraciju u intenzivnim, kontrastnim bojama i kulturnom nasleđu Indije, odakle potiče njena porodica. Njena debi kolekcija, Mughal Sonata, slavi Mughal eru kada su hindu, islamski i zapadni dizajnerski uticaji zajedno uneli živahnost u kreativu. Upečatljiv prsten Strelac, bio je inspirisan prstenom streličara iz 17. veka.

Sian Evans

Nakon karijere ilustratora i predavača dizajna nakita u Central Saint Martins, gde je podučavala mnoge najsjajnije talente, Evans se vratila dizajniranju pre četiri godine. Ona kombinuje svoju ljubav prema istoriji umetnosti i drevnim tehnikama izrade nakita sa najnovijim tehnološkim dostignućima, te tako od aluminijuma kreira naušnice bogate bojom i lagane kao perje.

Gaviria

Pozicionirana u Barseloni, Gaviria unosi španski duh u savremen dizajn nakita. Osnivačica Paula Gaviria je u neprestanoj potrazi za neobičnim materijalima, poput pamučnog acetata i reciklirane plastike i voli da eksperimentiše sa neočekivanim bojama kao što su žive metalne nijanse u njenim Double Ravioli minđušama.

Wald Berlin

Trend nakita od školjki ne pokazuje znakove smanjenja potražnje ni ovog leta, a Wald Berlin, koji je prošle godine predstavio svoje opušteno-šik Swarovski-kristalne setove, inspirisane putovanjima, pomera granice ove sezone sa zeleno obojenim školjkama i crvenim koralima. Njihov nakit je ručno rađen u Nemačkoj.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/