Sa sedištem u Njujorku, kompanija specijalizovana za luskuzan nakit i satove, pod nazivom Jacob & Co, već godinama je sinonim za vrlo odvažne poduhvate u svetu aksesoara.

Razlog zbog koga je brend postao izuzetno popularan u svetu američke hip-hop kulture.

U pitanju je nakit koji najprostije rečeno "nema stida". Glomazni ručni satovi, minđuše, prstenje, naravno mnoštvo najfinijh dijamanata koji zaslepljuju, belo zlato  najvišeg kvaliteta..možemo da nabrajamo u nedogled. U prevodu sinonim za lukus, koji u ovom slučaju i te kako ima cenu. Samo što ne može svako da ga kupi. Štaviše!

Inspirisani aktulenom situacijom sa pandemijom, brend je u neku ruku sasvim logično, dizajnirao i ovaj askeskaor.

Sa druge strane, uzevši u obzir da Jacob & Co kreiraju komade koji se svrstavaju pod nakit, a ne one načinje od tkanine - što je najlogičnij izbor za aksesoar o kome govorimo, možda onda i nije logično što su kreirali masku od 18-to karatnog zlata, te sa sa 3.040 belih dijamanata u njoj, po ceni od vrtoglavih 250.000 američkih dolara!

Ipak, s obzirom na to da se ova jedinstvena luksuzna maska može kupiti samo u Jacob & Co. radnji u Dubai Mall-u, nekako je jasno kojoj klijenteli je namnjena, te ne brinemo za to da je dizajnerski tim uzalud radio na bukvalno zaslepljujućem askesoaru, za koji kažu da se tako i nosi.

Dakle, ova maska ne štiti od virusa, ona je aksesoar, nosi se preko klasične maske.

Pretpostavili smo da će u nekom trenutku dizajneri početi da prave maske sa svojim potpisom koji će sasvim sigurno da napalate, ali ne i da će visoko luksuzni brendovi videti priliku za zaradu u ovom aksesoaru - jer zašto bi iko platio četvrt miliona dolara za jednu masku? Međutim, izgleda da takva klijentela postoji.