Virginie Viard - desna ruka velikog Karla Lagerfelda i njegova naslednica, zahavljujući setu na kome se održala revija sa prikazanih fantastičnih 70 i nešto modela, uspela je na kratko da oživi atmosferu starog Holivuda i onog šarmantnog, zaboravljenog glamura.

Većina modela je nešto u čemu bismo mogli dame sa savremene glumačke scene da viđamo kako svakodnevno, tako i na crvenom tepihu naravno, te je svet filma kao neko trenutno lepše, eskapističko utočište, definitivno bio vodeća inspiracija.

Međutim, kada su u pitanju aksesoari, najviše pažnje ukrale su tašne - treću sezonu za redom u fokusu su bile mini tašne, od onih mini u koje možete da stavite telefon, preko onih u koje stane samo karmin i na kraju one koja služi praktično poput lančića.

U našem odabiru mi smo ih namerno izbegli, zbog njihove praktičnosti koja nije nikako primenjiva, ali i zbog činjenice da su tašne klasičnih proporcija bile više nego interesantne.

Lakirana, metalna (znamo, ali verujte nam na reč), sa bisernim remenom, lakirna i pink od teksasa - možemo li samo da ne biramo i imamo ih sve?

Sabiramo utiske sa revije koja je kao i inače prikazana kao zatvarajuća na Nedelji mode u Parizu, te takođe kao i uvek u Grand Palaisu, ukratko: uprkos svim mogućim okolnostima koje ne idu na ruku kako modnoj inustriji, tako i događajima - pogotovo onima koji se održavaju na zatvorenom - najlegendarnija francuska modna kuća nema nikakvu nameru da spusti sandarde po kojima je poznata.