Koliko puta ste uhvatili sebe kako posmatrate ljude na ulici, kako su obučeni, kakva im je frizura? Ova razbibriga se posebno odnosi na gradski život, dok ispijate kafu, šetate ili čekate gradski prevoz analizirajući, svesno ili nesvesno, ljude oko vas. Jedno od najinspirativnijih mesta za tako nešto je London i zato smo posediti Instagram profile njihovih stylish devojaka.

S obzirom da su nam za ovaj grad neke od prvih asocijacija tmurno vreme i kiša, ne čudi što važi za jesenju modnu prestonicu u kojoj nastaju vodeći trendovi. 

Iako je Nedelja mode u Londonu poznata po tome što je najeksperimentalnija i najavangardnija, kada je u pitanju svakodnevno oblačenje, londonske IT devojke će pre izabrati klasične komade kao što su prugaste košulje, ležerni teksas, čiste postave kao neutralna osnova na koju se mogu naslagati slojevi odeće.

Ovo je 6 najvećih jesenjih trendova sa ulica Londona - pogledajte šta nose devojke koje pratimo.

1. Prugaste košulje

Klasičan komad koji nosi čak i Meghan Markle. Košulja sa prugama je pravi pogodak, nosite je ležerno i sa širokim farmerkama ove sezone.

2. Plisirani materijal

Ova estetika i trend plisea je trenutno u zamahu. Dostupan je u svakom obliku, od pantalona i topova do haljina i suknji, a trend u isto vreme izgleda i minimalistički i ekscentrično.

3. XXL teksas

Čini se kao da su siluete što se jeansa tiče sve veće, a za 2021. godinu širina je dostigla XXL. Možda nas ovo podseća na tinejdžerske trendove, ali zasigurno će izgledati dobro i elegantno uz topove za party.

4. Štepane jakne

Puf jakna je bila najprodavaniji artikl prošle zime, i svima nam je drago što će se njena upotreba nastaviti i ove jeseni. Jedina razlika je u tome što će silueta biti malo vitkija i duža, sa suptilnom prošivenom završnom obradom.

5. Čizme do kolena

Ravne čizme do kolena su u fokusu. Uparite ih uz kožnu haljinu i krenite sa stilom na posao ili kafu.

6. Odela za svaki dan

Nekada je odelo bilo simbol stroge poslovne uniforme, ali otkad je pre par godina ušao u street style modu, potpuno je normalno da ga uparite sa širokom majicom ili patikama, i izgledate cool. Modnim igrama nema kraja! 

Pripremila: Ivana Matijević